Roddy White beklaagt zich over Roger Goodells salaris

Door

Eind januari kreeg NFL commisioner Roger Goodell een contractverlenging tot 2018 aangeboden, en recente berichtgeving over Goodells salaris leidde gisteren tot ophef bij Atlanta Falcons wide receiver Roddy White, die zich op Twitter beklaagde over het riante bedrag dat de baas van de NFL de komende jaren in zijn zak zal steken.

Volgens Daniel Kaplan van SportsBusiness Journal verdient Goodell momenteel zo’n tien miljoen dollar per jaar. Echter, aan het einde van zijn contract zal dit bedrag zijn gestegen tot zo’n twintig miljoen dollar, een salaris dat gelijk staat aan het salaris van MLB commisioner Bud Selig.

Atlanta Falcons eigenaar Arthur Blank liet weten dat in een vergelijking met andere commisioners Goodell hoog uit de bus zou komen, en daarom ook zo betaald dient te worden. Zijn werknemer Roddy White dacht daar echt anders over. “Hoe kun je iemand die niet kan rennen, vangen of tackelen nou zoveel geld betalen. De spelers maken de sport, laat niemand dat vergeten.”

Veel spelers en fans zullen het met White eens zijn, zeker gezien de huidige economische crisis. Toch mag niet vergeten worden dat Goodell de drijvende kracht was achter de arbeidsovereenkomst die afgelopen zomer gesloten werd, en aan de basis stond van een verlenging van televisie contracten die de league jaarlijks drie miljard dollar op zullen leveren. Dat zulke resultaten leiden tot een riante beloning mag niet als verrassing komen. Ook de spelers zullen op lange termijn alleen maar profijt hebben van de inkomsten die op deze manier door de league worden gegenereerd.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Lennart Beishuizen 10 jaar ago

    En basisschoolleraren zullen zeggen dat White alleen maar ballen vangt voor 5 miljoen per jaar. Goodell is baas van een groot bedrijf. White is out of line.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen