Packers maken einde aan serie nederlagen tegen Vikings

Packers
De Green Bay Packers hebben bewezen nog steeds een van de topteams in de NFL te zijn. Op bezoek bij de Minnesota Vikings won de ploeg van Aaron Rodgers met 30-13, waarmee de Packers gelijk de koppositie in de NFC North overnamen.

Green Bay had de afgelopen drie wedstrijden kansloos verloren, terwijl de Vikings juist met een goede serie bezig waren. Minnesota nam vorige week de leiding in de divisie en kon met een zege een voorschot nemen op de divisietitel en de play-offs.

In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd, waarbij de verdedigingen domineerden. Green Bay kwam lange tijd niet verder dan field-goals, terwijl de Vikings wel een touchdown wisten te scoren, maar vervolgens de PAT misten. Het hoogtepunt van de eerste helft kwam dan ook niet van de spelers, maar van deze eekhoorn die over het veld van Minnesota liep.

Vlak voor rust vond Rodgers toch nog Cobb in de endzone voor een ruime voorsprong en deze touchdown pass in het vierde kwart besliste de wedstrijd.

Beide teams zijn nu 7-3 en omdat Green Bay het enige onderlinge duel won hebben de Packers nu de leiding in de divisie genomen. In de laatste week van de reguliere competitie spelen de ploegen nog tegen elkaar op Lambeau Field.

First down

De Cincinnati Bengals en prime-time. Het blijft een slechte combinatie. Verloren de Bengals maandag al verrassend van de Houston Texans, nu werd er tijdens SNF van de Arizona Cardinals (8-2) verloren. Carson Palmer leidde zijn ploeg in de slotminuut naar een field-goal en dat was voldoende voor een 34-31 overwinning.

Ondanks de goede start blijft iedereen sceptisch over de Bengals (8-2). Ook de afgelopen seizoenen presteerde Cincinnati goed, maar verloor het in de play-offs steeds al in de eerste ronde. En na acht overwinningen op rij ging het team van Marvin Lewis ook dit keer onderuit in een wedstrijd op nationale televisie. Vooral in uitwedstrijden in prime-time doet Cincinnati het belabberd.

Een nederlaag op bezoek bij de Cardinals is echter niet zo beschamend als de thuisnederlaag tegen de Texans van maandag. Carson Palmer is in topvorm en de Cardinals bewijzen wekelijks een van de topteams in de NFC te zijn. Tegen de Bengals hadden de Cardinals het lastig in de eerste helft, maar in het derde kwart gooide de quarterback van de Cardinals drie touchdown passes, waaronder deze over 61 yards naar J.J. Nelson.

Dalton en de Bengals gaven niet op en kwamen een minuut voor tijd op gelijke hoogte. Vier snelle passes brachten de Cardinals in field-goal range en Chandler Catanzaro mocht twee tellen voor het einde van de wedstrijd de zege tussen de palen schieten.

Third and long

De Seattle Seahawks zijn nog in de race voor de play-offs. De Super Bowl kampioen van 2014 had in eigen huis geen moeite met de San Francisco 49ers. De grote rivaal werd met 29-13 eenvoudig aan de kant gezet. Het lukte de verdediging van de Niners vooral niet om Thomas Rawls te tackelen. De rookie rende voor 209 yards en was goed voor twee touchdowns en zorgde er voor dat Marshawn Lynch geen moment gemist werd door de Seahawks.

De wedstrijd in Seattle was halverwege het tweede kwart eigenlijk al gespeeld, want drie touchdowns (en een gemiste PAT) zorgden voor een 20-0 tussenstand. San Francisco (3-7) probeerde onder leiding van Blaine Gabbert wel terug in de wedstrijd te komen, maar dichterbij dan tien punten kwam het team uit de Bay Area niet.

Door de zege is Seattle nu 5-5 en staat het nog een wedstrijd achter de Falcons in de strijd om de wild-cards. De play-offs zijn dus nog niet helemaal uit zicht voor de Seahawks, maar mogelijk moeten ze dit wel doen zonder Lynch, want coach Pete Carroll gaf na de wedstrijd aan dat de running back mogelijk geopereerd moet worden. Met Rawls hebben ze in ieder geval wel een opvolger voor Beastmode klaar staan.

Extra point

De Kansas City Chiefs hebben hun opmars in de AFC voortgezet. De ploeg van Alex Smith won voor de vierde keer op rij, dit keer door de San Diego Chargers met 33-3 te verslaan. Voor de Chargers (2-8) was het al weer de zesde nederlaag op rij.

De Chiefs (5-5) haalden alles uit de kast om de divisierivaal te vernederen. Defensive tackle Dontari Poe werd namelijk ook in de aanval gebruikt en kon zelfs een rushing touchdown scoren. Met 157 kilo is hij de zwaarste speler in de geschiedenis van de NFL met een rushing touchdown.