Toptalent Profar toegevoegd aan Nederlands team

Door

Texas Rangers v Cleveland Indians

Jurickson Profar komt vanaf donderdag het Nederlands honkbalteam versterken. De korte stop van de Texas Rangers vervangt Yurendell de Caster, die afgelopen maandag in de met 7-6 verloren wedstrijd tegen Cuba uitviel met een blessure.

De 20-jarige Profar staat bovenaan bijna alle prospect lijstjes en wordt vooral geroemd om zijn defensieve kwaliteiten. Profar zal in de halve finale waarschijnlijk een basisplaats krijgen ten koste van Xander Bogaerts, die momenteel het derde honk bemand.

Padres
Nederland neemt het donderdagavond in Arizona op tegen de San Diego Padres en komende maandagavond lokale tijd staat de halve finale in San Francisco op het programma. De Dominicaanse Republiek, Team USA of Puerto Rico (schakelden Italië uit) zal dan de tegenstander zijn.

Foto: Getty Images

3 Reacties
 1. Neal Petersen 10 jaar ago

  Extra wapen op jacht naar de WBC titel!

 2. Marco Post 10 jaar ago

  Een infield met Simmons, Schoop en Profar. Genieten! Als het maar niet ten koste gaat van de chemistry in de groep.

 3. Erwt 10 jaar ago

  Brekend : ook Kenley Jansen toegevoegd aan team NL!! Was hij niet de catcher tijdens wbc09? Jatoch?! Gaaf hoor, wat een team staat er maandagnacht, Profar gelukkig ook erbij. Wat een fantastische prestatie weer van oa.Meulens, Blyleven, Eenhoorn en co. Ik geniet overigens van het hele toernooi, hier en daar nog wel wat rules aanpassen, maar wat een mooi evenement!
  Tip voor de redactie: pooltje opzetten tegen wie we maandag meer kans maken, of wie we liever treffen; US, Dom.Rep of toch P.Rico?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen