NFL Free Agency: Welker naar Denver

Door

AFC Championship - Baltimore Ravens v New England PatriotsWes Welker heeft overeenstemming bereikt met de Denver Broncos. De afgelopen uren stonden in het teken van zijn mogelijke overgang. Aanvankelijk werd gesproken over een vierjarig contract ter waarde van 34 miljoen dollar. Echter, Broncos vice president John Elway laat via Twitter weten dat Welker voor twee seizoenen heeft getekend. Welker’s contract heeft volgens de eerste berichten een waarde van twaalf miljoen dollar.

Welker zou volgens geruchten de Patriots nog een kans hebben gegeven om het contract dat de Broncos hem geboden hadden te evenaren, maar dat zagen de Patriots niet zitten. Een mogelijke vervanger in New England is wide receiver Danny Amendola, al zijn er ook enkele intrigerende receivers beschikbaar in de draft die over enkele weken plaatsvindt.

Verder in het nieuws:

De Atlanta Falcons en Denver Broncos zouden interesse hebben in defensive lineman Richard Seymour, maar volgens Jason Cole (Yahoo) wil Seymour alleen nog spelen als hij heel veel betaald krijgt bij zijn nieuwe team. Die kans lijkt klein, dus het is goed mogelijk dat Seymour zijn carrier zal beëindigen.

Een defensive lineman die wel een nieuw team heeft gevonden is Glenn Dorsey. De voormalige Kansas City Chief gaat het komend seizoen aan de slag bij de San Francisco 49ers. Na het vertrek van Isaac Sopoaga moesten de Niners op zoek naar een vervanger.

Running backs vinden nieuwe teams

Gisteren hoorden we weinig over de runningbacks, maar de afgelopen uren kwam daar verandering in. Reggie Bush heeft officieel een vierjarig contract getekend bij de Detroit Lions. De waarde van het contract bedraagd 16 miljoen dollar.

Rashad Mendenhall moet het met een kortere deal doen. Hij koos voor een eenjarig aanbod van de Arizona Cardinals. Dat was enigszins verrassend, want de Denver Broncos leken de favoriet voor zijn diensten.

Shonn Greene lijkt zo goed als zeker bij de Tennessee Titans te belanden. Daar zal hij de carries moeten delen met runningback Chris Johnson. Greene tekent een contract voor drie seizoenen ter waarde van tien miljoen dollar.

Lions trekken handvol spelers aan

Reggie Bush is niet de enige die vandaag zijn handtekening zette in Detroit. Ook defensive tackle Jason Jones, cornerback Chris Houston en safety Glover Quin komen dit jaar voor de Lions uit.

Blijft Jennings in Green Bay?

Tight end Jermichael Finley is geen free agent dit jaar, maar zit onrustig te wachten wat het team zal besluiten te doen met hem. Volgens de lokale krant verwacht de tight end dat, wanneer de Green Bay Packers wide receiver Greg Jennings opnieuw vastleggen, hem gevraagd zal worden om een deel van zijn salaris in te leveren. De Packers lijken vooralsnog het enige team die serieus kans maken op de diensten van Jennings. Hij zou zo’n tien miljoen dollar per jaar willen verdienen.

Goldson naar Tampa Bay

Gisteren konden we al melden dat safety Dashon Goldson onderweg was naar Tampa Bay voor een gesprek met de Buccaneers. Het team heeft inmiddels zijn handtekening op papier. Goldson tekent een vijfjarig contract ter waarde van 41.25 miljoen dollar. Hiervan is 22 miljoen gegarandeerd.

Tot slot zijn de Philadelphia Eagles op zoek naar offensive tackles. Sebastian Vollmer en Andre Smith staan bovenaan het lijstje met namen.

Foto: Getty Images

7 Reacties
 1. Dennis 10 jaar ago

  Wow, wat een wapens voor Peyton. Thomas, Decker en Welker en je grootste concurrent in de AFC verzwakken.

 2. Stefan 10 jaar ago

  Wat een klap voor Tom Brady!!

 3. Neal Petersen 10 jaar ago

  Pijnlijk verlies voor de Patriots… Thanks Wes voor de mooie jaren..

 4. Lennart Beishuizen 10 jaar ago

  The king is dead, long live the king! Welkom Danny Amendola.

 5. Peter Robbertsen 10 jaar ago

  Lees net op twitter dat Amendola ook bij Techas Tech de opvolger van Wes Welker was. Aardige bijkomstigheid.

  Mag als Dolfan trouwens hopen dat Amendola niet zulde beestachtige cijfers laat aantekenen als Welker.

  • Neal Petersen 10 jaar ago

   Hopen dat hij Wes ook qua prestaties kan opvolgen.. 🙂

   • Patriots fan 10 jaar ago

    Het einde van de Pats is nu aangebroken. De tandem Brady-Welker was een garantie voor succes.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen