Heat opent seizoen met zege op Celtics

Door

Miami Heat tegen Boston Celtics was een herhaling van de Conference Finals van afgelopen seizoen. Toen was Miami een maatje te groot, en dat was nu niet anders. De Heat hadden zo goed als de hele wedstrijd een voorsprong en zetten de Celtics met 120-107 opzij. Dwyane Wade werd topscorer met 29 punten, terwijl LeBron James en Chris Bosh double-doubles scoorden. James, die het duel voortijdig moest verlaten met kramp, noteerde 26 punten en 10 rebounds en Bosh kwam tot 19 punten en 10 rebounds. Bij de Celtics was Rajon Rondo goed voor 20 punten, 13 assists en 7 rebounds en kwam Paul Pierce tot 23 punten.

De avond stond tot aan het beginsignaal in het teken van de uitreiking van de kampioensringen aan de spelers van Miami Heat en het hijsen van de kampioensbanner. Daarna was de aandacht gericht op Ray Allen, die deze zomer overkwam naar Florida van de Celtics. Allen begroette aan het begin van het duel de Celtics-bank, omhelsde coach Doc Rivers, maar kreeg een keiharde no-look van Kevin Garnett toen hij hem op zijn schouder klopte. Het voorspel ten spijt, kende Allen een uitstekend debuut. Zijn eerste schot was meteen zijn trademark driepunter vanuit de hoek en hij zou in totaal 19 punten scoren.

Dallas Mavericks @ Los Angeles Lakers, 99-91.

De Mavs zorgden zonder Dirk Nowitzki en Chris Kaman meteen voor de verrassing van de openingsavond. De Lakers hadden weliswaar geen duel gewonnen in het voorseizoen, die eerste thuiswedstrijd zouden ze echt wel beter zijn dan de new look Mavericks. Niet dus. Twee problemen bij LA: van de 31 vrije worpen werden er slechts twaalf geraakt (Dwight Howard 3 op 14) en de bank was goed voor slechts 17 punten tegen de 37 van Dallas.

Washington Wizards @ Cleveland Cavaliers, 84-94.

De Cavs waren in de eigen Quicken Loans Arena de sterkste in het eerste duel van het seizoen. De Wizards werden onder leiding van regerend Rookie of the Year Kyrie Irving, goed voor 29 punten, verslagen. Rookie Dion Waiters maakte een prima debuut met 16 punten en drie steals.

Ook leuk om te lezen