Bryant eist snel duidelijkheid over toekomst Gasol

Door

Kobe Bryant is boos. Op z’n werkgever welteverstaan. In de ogen van de guard moet Los Angeles Lakers nu open kaart spelen wat de toekomst van Pau Gasol betreft: traden of niet. Maar de Spanjaard in het ongewisse laten, is geen doen.

,,Als het management iets van plan is, dan zou ik het prettig vinden dat ze het gewoon doen”, foeterde The Black Mamba zondag.

Na de met 102-90 verloren partij tegen Phoenix Suns liep het boegbeeld van de Lakers ongevraagd leeg tegenover het journaille. ,,Luister, Pau is op en top professional. Op de vloer geeft hij alles wat hij in zich heeft. Maar laten we wel wezen, het is moeilijk om alles te geven als je niet weet waar je morgen bent, je hoofd op het hakblok ligt en je het gevoel hebt dat je alleen maar aan het wachten bent.”

De geruchtenmolen rond Gasol draait op volle toeren sinds hij in december klaar stond met z’n koffer om naar Houston Rockets te gaan. Dat was onderdeel van de Chris Paul deal die door commissioner David Stern werd tegengehouden. Daarmee gaf de ploeg van coach Mike Brown het signaal af dat de 2.13 meter lange forward/center te halen is.

Sindsdien hengelen de clubs naar de diensten van de man die al tien jaar actief is in de NBA. Gasol onthulde van de week zelf dat Minnesota Timberwolves bezig zijn met een voorstel en dat meerdere ploegen interesse in hem hebben getoond. En het kan nog even onduidelijk blijven want de trade deadline is pas op 15 maart.

Allemaal leuk en aardig, maar duidelijkheid is wat Gasol nodig heeft. Tenminste dat stelt zijn ploegmaat. ,,Doe iets”, was zijn oproep aan de beleidsmakers. ,,Als ze hem traden dan heeft Pau in ieder geval duidelijkheid en kan hij weer in zichzelf investeren en in zijn spel.”

Bryant ziet het liefst dat Gasol helemaal niet vertrekt. Met de lange Spanjaard in de gelederen kan de ploeg uit LA nog altijd een gooi doen naar een nieuwe NBA-titel. Samen met Andrew Bynum vormen zij het hart van een mogelijk nieuw succes. Zo beweerde de boze All-Star zondag.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen