Knicks voorbij Wizards dankzij 37 punten Anthony

De kritieken waren niet van de lucht, de dag nadat de New York Knicks in de eigen Madison Square Garden weg werden geschoten door de Charlotte Bobcats. De verdediging was niet aanwezig, er zat geen systeem in de aanval en Amare Stoudemire moet meer in dienst gaan spelen van de ploeg. Opeens werd de wedstrijd tegen de Washington Wizards een ‘must win’ voor de Knicks.

Alleen wilden de Wizards niet mee werken, zeker niet in het begin van de wedstrijd. De Knicks keken na twaalf minuten spelen tegen een 32-18 achterstand aan. Zo kon het niet verder gaan, dachten Carmelo Anthony en Stoudemire en brachten de Knicks terug in de wedstrijd door 22 van de 28 punten te scoren in het tweede kwart. Wat volgde was een spannende, niet al te goede en fysieke strijd.

John Wall, 22 punten en 9 assists, bracht de Wizards op een 96-95 voorsprong met nog veertig seconden te gaan in het vierde kwart. Aan de Knicks de taak om de wedstrijd te beslissen. Anthony kwam via een screen vrije op de kop van het veld, dribbelde nog één keer alsof hij alle tijd van de wereld had, en schoot de driepunter raak met nog vijftien seconden te gaan op de klok. Ballgame!

Stoudemire was goed voor 23 punten en 12 rebounds, Tyson Chandler noteerde 12 punten en 15 rebounds en rookie Iman Shumpert had 10 punten en 7 assists in 37 minuten vanaf de bank. Een belangrijke overwinning voor de Knicks (3-4) en vooral voor coach D’Antoni, want na de nederlaag tegen de Bobcats werd voorzichtig al de naam van Phil Jackson gescandeerd in the garden.

De Knicks weten waar ze aan toe zijn met D’Antoni als coach. Aanvallen en nog eens aanvallen en iets minder aandacht aan de verdediging. Op het oog ziet het er spectaculair uit, maar zonder defense kom je niet ver in de playoffs. The Zen Master zie ik dat wel realiseren in New York, al geloof ik niet dat hij weer terugkeert in de NBA. Vergeet niet, het gemis van spelverdeler Baron Davis is natuurlijk groot.