NBA Highlight Reel: Rip-off LBJ, Hail Mary Crowder

Door

lebron

Elke ochtend maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.

1. Rip Off LBJ
Zo excentriek als Russell Westbrook is LeBron James niet op kledingvlak, maar als het op zijn outfit aan komt luistert het kennelijk nauw voor de vedette van de Cleveland Cavaliers. In de door de Cavs gewonnen wedstrijd tegen de New York Knicks speelden LeBron en zijn maatjes met mouwtjes aan hun shirts. Kennelijk was King James daar niet al te blij mee, getuige bijgevoegd filmpje. Saillant detail: hij schoot percentueel gezien beter voor zijn shirtscheuractie dan erna!

2. ‘Hail Mary’ Crowder
Met nog iets meer dan een seconde te spelen in het tweede kwart moest Jae Crowder van de Boston Celtics de bal weer in het spel brengen. Niet echt de moeite waard, tenzij je een mooie alley-oop weet te versieren. Probleem was alleen dat de Celtics op eigen helft stonden. Wat doe je dan? Je slingert de bal naar voren en hoopt op het beste, of, zoals dat in vaktermen heet: een Hail Mary.

In dit geval gooide Crowder een full court shot die nog raak ging ook. Jammer genoeg telde-ie alleen niet — al hadden wij ‘m bij SportAmerika toch een puntje gegeven voor de moeite. Al was het alleen omdat de Celtics toch met twee punten verloren van de Pacers.

3. Bradley ‘Daggeeeeer!’ Beal
De Washington Wizards wonnen vannacht in de laatste seconden van de San Antonio Spurs. De man van de wedstrijd was Bradley Beal, die door spelverdeler John Wall in stelling werd gebracht om een driepunter binnen te schieten. En hoe! “Wall… measures, Beal… gets open for three…. DAGGEEEER!!!”

4. “Not in my Oracle Arena!” — Festus Ezeli
De wedstrijd tussen de Clippers en de Warriors stond vannacht bol van de hoogtepunten en bijzondere momenten. Prachtige driepunters van Curry, een als een jonge hond naar de bal duikende Paul Pierce en ga zo maar door. Een van de mooiste fragmenten was echter de briljante block van Festus Ezeli op Blake Griffin – al in de derde (!) minuut. Geen poster dit keer, BG.

5. Gimme Dat!
Het is één ding om je tegenstander te weerhouden van een score. Het is een totaal ander iets om tijdens je block-poging keihard “Gimme Dat!” te roepen. Lekker bezig, Serge! (Ook al ging OKC uiteindelijk toch nog onderuit tegen de Raptors)

Foto: USNews.com

Ook leuk om te lezen