NBA Off-season Preview: Cleveland Cavaliers

Door

Sacramento Kings v Cleveland Cavaliers

Nadat de Warriors de Cavaliers in the Finals versloegen, is het seizoen 2014/2015 definitief beëindigd. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Cleveland Cavaliers.

Terugblik 2014/2015
Ondanks een dramatische seizoensstart hebben de Cavaliers de torenhoge verwachtingen, na de thuiskomst van LeBron James, grotendeels waar gemaakt. Met 53 overwinningen en 29 nederlagen werd weliswaar de tweede plaats in het Oosten behaald, maar na relatief eenvoudige zeges op Boston (4-0), Chicago (4-2) en Atlanta (4-0) in de play-offs bleek Cleveland toch de beste ploeg van de Eastern Conference, om vervolgens nipt (2-4) in de finale te verliezen van Golden State.

Roster 2015/2016
Onder contract:
Kyrie Irving
Anderson Varejão
Joe Harris
Brendan Haywood (volledig ongegarandeerd)

Free Agents:
LeBron James (player option)
Kevin Love (player option)
Tristan Thompson (restricted)
J.R. Smith (player option)
Timofey Mozgov (team option)
Iman Shumpert (restricted)
Mike Miller (player option)
Shawn Marion (unrestricted)
James Jones (unrestricted)
Matthew Dellavedova (restricted)
Kendrick Perkins (unrestricted)

Draftkeuzes
# 24
# 53

Zomerse Focus
1) Hercontracteren LeBron James
2) Hercontracteren Kevin Love
3) Hercontracteren supporting cast (Dellavedova, Jones, Shumpert, Smith en Thompson)

Doordat de beste speler van de wereld een spelersoptie heeft, die hij waarschijnlijk niet zal lichten vanwege financiële motieven, zal voor Cleveland aankomende zomer in het teken staan van een contractverlenging voor James. Ondanks de verwachting beide partijen hier wel uit zullen komen, zal het van belang zijn voor ‘The King’ welke ploeg volgend seizoen op de been kan worden gebracht. Derhalve zit er voor de Cavaliers weinig anders op, zeker gezien de minimale financiële mogelijkheden nieuwe spelers aan te trekken, dan alle rotatiespelers te behouden, zelfs als hiervoor de hoofdprijs voor betaald moet worden.

Potentiële Rotatie 2015/2016
Cavaliers
Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen