U.S. Open Cup Recap: Round of 32

MLS: U.S. Open Cup-Portland Timbers at Seattle Sounders FC

De 1/16e ronde van de U.S. Open Cup zorgde voor een aantal verrassingen. Veel MLS teams hadden moeite met teams uit de USL en de NASl.

Drama voor Seattle Sounders

Woensdagavond speelden de Seattle Sounders hun eerste wedstrijd in de U.S. Open Cup. De bekerhouder nam het op tegen de Portland Timbers. De wedstrijd die gespeeld werd in het piepkleine Starfire Sports Complex in Tukwila, Washington, eindigde in een groot drama voor de Sounders.

De Portland Timbers opende de score vlak na rust met een doelpunt van Diego Valeri. In de 69e minuut leek een comeback voor Seattle onwaarschijnlijk, toen Brad Evans van het veld werd gestuurd na een tweede gele kaart. Tien minuten later zette Obafemi Martins de Sounders echter op gelijke stand.

Martins moest door een hielblessure in de slotfase het veld worden afgedragen. Omdat de Seattle Sounders net hun derde wissel gebruikt hadden, kwamen ze met negen man te staan.

In de verlening ging het helemaal mis voor de Sounders. Rodney Wallace kon in de 99e minuut simpel intikken toen hij de bal uit het niets voor zijn voeten kreeg.
Een minuutje later gebeurde iets waar lang over zal worden gesproken: Michael Azira kreeg direct door voor een elleboogstoot, en uit frustratie pakte Clint Dempsey het kaartenboekje van de scheidsrechter af en scheurde het in stukken. Voor dit werd ook Dempsey weggestuurd.

Met nog vijftien minuten te spelen werd het duidelijk dat Seattle zou worden uitgeschakeld. In de 116e minuut werd de uitslag van 1-3 op het bord gezet toen keeper Troy Perkins blunderde en een zwak schot van Maximiliano Urruti niet kon redden.

De schade van de nederlaag kan groot worden. Clint Dempsey zou mogelijk meer dan drie maanden schorsing kunnen krijgen, en Obafemi Martins zou wedstrijden kunnen missen door zijn blessure.

Highlights Seattle Sounders – Portland Timbers

Spektakel in Charleston

usa-today-8641919.0

Het is de Charleston Battery net niet gelukt om Orlando City SC te verslaan. Het doelpuntenfestijn begon in de tweede helft en ging door tot laat in de verlening. Strafschoppen moesten aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen.

Orlando City SC speelde met maar drie basisspelers, en dat was goed te merken. De Charleston Battery kwam in de tweede helft twee keer op voorsprong, in de 56e en 67e minuut. Na vier goals in de verlening was er nog steeds geen beslissing. In de lange penaltyserie was Orlando City SC net iets beter, en het moedige Charleston Battery werd uitgeschakeld.

New England Revolution laat zich verassen

RevsCharlotte

De Charlotte Independence, spelend in de USL, zorgde woensdagavond voor een verassing door de New England Revolution te verslaan: 1-0. De Revs’ speelde met veel reserves die het nog heel moeilijk hadden tegen Charlotte, de hele eerste helft kwam er geen enkel schot op goal van New England.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Jorge Herrera, die van afstand de bal richting de kruising in krulde.

New York Cosmos blijven koning in eigen stad

New York City FC is er niet in geslaagd om de volgende ronde te bereiken. Ze werden geklopt door de New York Cosmos. Na 120 minuten was de stand 2-2, en in de strafschoppenserie was de New York Cosmos net iets beter (4-3).