MLS Update #14: Toronto verspeelt drie punten

De viertiende week van de MLS zit erop en elke week zal SportAmerika middels een korte update de laatste stand van zaken geven uit de voetbalcompetitie van Amerika. Deze week bespreken we de comeback van Columbus Crew, de grote Josef Martinez show, de ongeslagen reeks van FC Dallas en New England die de ongeslagen reeks van de Red Bulls stoppen.

COLUMBUS DOET TORONTO PIJN

Toronto is tot nu toe slecht begonnen aan het seizoen. De kampioen van vorig jaar staat op de tiende plek in de Eastern Conference en kan de hoge verwachtingen van dit seizoen nog niet waarmaken. Elke driepunter is op het moment welkom. Columbus Crew doet het daarentegen uitstekend en presteert boven verwachting. De ploeg heeft momenteel de derde positie in bezit in de Eastern Conference. Toch leek het tegen Toronto grandioos mis te gaan voor Columbus. Al na 57 minuten stonden de Ohioans met 3-0 achter tegen Toronto. Victor Vazquez maakte de 1-0, Toisant Ricketts schoot de 2-0 binnen en Sebastian Giovinco maakte zelfs de 3-0.

Columbus deed er vervolgens alles aan om nog een punt te behalen. In de 67e minuut maakte Gyasi Zardes de 1-3 en in de 81e minuut maakte Alex Crognale zelfs de 2-3 nog. De comeback leek echter te laat ingezet, totdat scheidsrechter Nima Saghafi de bal op de stip legde na een overtreding op Zardes. Frederico Higuain bleef vervolgens plaatse de bal tegen de touwen voor de 3-3. Columbus haalde zo een verdiend punt tegen Toronto.

JOSEF MARTINEZ DOET HET WEER

Atlanta United heeft hun goede vorm te danken aan Josef Martinez en Miguel Almiron. Ook tegen Philadelphia Union sloegen Martinez en Almiron weer toe.In de 19e minuut ging alles mis voor Philadelphia. Alejandro Bedoya kreeg zijn tweede gele kaart en dus rood. Haris Medunjanin werd zo kwaad op de scheidsrechter dat hij binnen een minuut tijd ook twee keer geel wist te pakken en dus ook met rood weg moest.

De penalty die hierop volgde werd Josef Martinez benut. De Venezolaan scoorde een penalty en bracht Atlanta op een 1-0 voorsprong. Vier minuten na de rust sloeg de spits van Atlanta weer toe. Miguel Almiron gaf een harde lage voorzet op Martinez. Keeper Andre Blake dook mis waardoor de Venezolaanse spits de 2-0 voor het intikken had.

In de 52e minuut wist Fabrice-Jean Picault de spanning weer iets terug te brengen nadat de aanvaller de 2-1 tegen het net schoot. In de 83e minuut maakte Martinez aan alle spanning een einde. Het was alweer de vijfde hattrick van Josef Martinez. De Venezolaan deelt nu het record van meeste hattricks in de MLS met Stern John en Diego Serna. Het aantal doelpunten van de spits is ook ongekend. Josef Martinez scoorde 31 doelpunten in 34 wedstrijden. Mede vanwege van de drie doelpunten in de wedstrijd mocht Josef Martinez de Golden Spike traditiegetrouw in het metaal slaan.

DALLAS AL ZES WEDSTRIJDEN OP EEN RIJ ONGESLAGEN

FC Dallas was al vijf wedstrijden op een rij ongeslagen. Tegen Los Angeles leek het hard op weg te zijn voor de zesde wedstrijd op een rij ongeslagen. In de 25e minuut wist Reto Ziegler namelijk een afgeslagen schot van dichtbij binnen te koppen voor de 1-0 voorsprong. In de 51e minuut wist FC Dallas zijn voorsprong te verdubbelen toen Roland Lamah de 2-0 wist te maken. Lang duurde deze 2-0 voorsprong niet. Tien minuten later maakte LAFC de 2-1 toen Adama Diomade de bal tegen de touwen aanschoot na een steekpass van Benny Feilhaber. In de 89e minuut waren de kans voor Los Angeles helemaal verkeken toen Jordan Harvey een rode kaart pakte. De Amerikaanse verdediger tackelde Jacori Hayes en verdiende hiermee zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Allen Chapman. De ploeg van Oscar Pareja zet met deze overwinning zijn goede reeks voort tot zes duels ongeslagen.

NEW ENGLAND STOPT NEW YORK RED BULLS

De New York Red Bulls waren al vijf wedstrijden op een rij ongeslagen. Een reeks die al vanaf 29 april duurt. Deze reeks hebben de Red Bulls naar de vierde plek in de Eastern Conference geleid. New England zat daar vlak achter en volgde de ploeg uit New York op drie punten. De Red Bulls waren goed op weg om dat gat weer tot zes punten te maken. Spits Bradley Wright-Phillips maakte al in de achtste minuut de 1-0. De Engelsman kopte de bal tegen het net en maakte hiermee al zijn vierde kopdoelpunt van het seizoen.

Een minuut voor de rust wist New England de stand weer gelijk te trekken. Diego Fagundez kon keeper Ryan Meara met een hard schot verschalken. In de 78e minuut wist New England ook zelfs nog de winnende te maken. Teal Bunbury wist de paal bij de tweede paal binnen te werken na een harde lage voorzet van rechts van Cristian Penilla. Hierdoor wist New England voor het eerst sinds 13 mei weer te winnen.

Coverfoto: Twitter Atlanta United FC