NBA Finals 2018: Warriors één zege verwijderd van titel

De NBA Finals zijn eindelijk daar. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Finals even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

WARRIORS PAKKEN EEN 3-0 VOORSPRONG

DE HEADLINES

Afgelopen nacht stond het derde duel op het programma van de NBA Finals. Nadat de eerste twee wedstrijden in Oakland voor de Golden State Warriors waren, ging ook deze wedstrijd naar de Warriors: 110-102.

Steve Kerr had wederom een basisplaats ingeruimd voor JaVale McGee, net als in de tweede wedstrijd. Maar het verhaal voorafgaande van deze wedstrijd was toch dat Andre Iguodala weer terug is. Nadat hij de laatste zes wedstrijden miste na een botsing met James Harden in de derde wedstrijd van de vorige serie. Na het twijfelachtige optreden in de twee voorgaande wedstrijden besloot het officiële Twitter-account van de NBA-scheidsrechters live mee te tweeten om bepaalde calls uit te leggen, te verdedigen of te bekritiseren.

EERSTE HELFT

In de eerste helft was het vooral Cleveland Cavaliers die beter speelden dan de Warriors. Ze pakten twee keer een voorsprong van maar liefst twaalf punten, geleidt door natuurlijk LeBron James (14/6/9) maar ook Rodney Hood mocht aantreden van Ty Lue, hij was in tien minuten goed voor zes punten, vier rebounds en een block. Kevin Durant was bij de Warriors de grote man. Hij bracht beide keren de achterstand eigenhandig terug en eindigde het kwart met 24 punten en 8 rebounds.

Stephen Curry en Klay Thompson waren bij lange na niet zo goed als Durant. Ze schoten gezamenlijk maar één driepunter raak van de negen die ze er probeerden. In totaal hadden ze met de rust maar zeven punten. Draymond Green en Tristan Thompson kregen het nog even met elkaar aan de stok maar de scheidsrechters maakten er snel een eind aan door beide spelers een technical foul te geven.

LeBron maakte in de eerste paar minuten van de wedstrijd deze prachtige dunk.

TWEEDE HELFT

In de tweede helft waren het de Warriors die zoals zo vaak een sterk derde kwart kenden. Binnen twee minuten kwamen ze van zeven punten achterstand terug om zelfs een voorsprong van twee punten te pakken. De grootste voorsprong van de Warriors was vijf, maar groter werd deze niet in het derde kwart.

Hierna ging de wedstrijd gelijkmatig op.  Curry schoot met nog drie minuten te gaan in het vierde kwart maar 1-uit-14 (7,1%). Het laagste percentage wat hij had met meer dan 10 schoten was 13,3%. In het vierde kwart scoorden de Warriors er 27 in totaal. Curry en Durant zorgden voor twee dagger-threes in een paar minuten tijd en braken hiermee het verzet van de Cavs. Vooral de driepunter van Kevin Durant kwam veel mensen bekend voor.

Oordeel zelf maar:

Bij de Cavs was LeBron goed op schot met een triple-double (33/10/11), maar het was niet genoeg. Kevin Love (20/13), en Rodney Hood (15/6) waren ook goed bezig. Bij de Warriors was het Kevin Durant (43/13/7) die de kar trok. Maar de rest van het team speelde ook goed. Zes spelers haalden de dubbele cijfers, waarvan JaVale McGee en Jordan Bell misschien wel de meest verrassende waren. Curry was slecht op schot. Hij had 11 punten, schoot 3-uit-16 (18,8%) waarvan 1-uit-10 vanaf de driepunts lijn.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Het volgende duel wordt gespeeld in de nacht van vrijdag op zaterdag. Ook dan spelen om 03:00 in de Quicken Loans Arena in Cleveland. De Golden State Warriors gaan dan natuurlijk proberen voor het eerst sinds 2007 een sweep te halen in The Finals. De Cavaliers gaan uiteraard proberen hun seizoen te verlengen.

Coverfoto: Thearon W. Henderson/Getty Images