NCAA Tournament Voorspellingen – Second Round, Deel I

Door

Notre Dame v North Carolina

Tijdens het gehele NCAA Tournament zullen vier redacteuren vooruitblikken op elke wedstrijd die er gespeeld gaat worden, en daarnaast wordt er ook een voorspelling gegeven van elke wedstrijd in The Big Dance. Bij elke voorspelling wordt een infographic weergegeven waarin elke relevante statistiek wordt aangeduid, evenals de zogeheten KenPom Ranking, een ranglijst die ploegen op basis van geavanceerde statistieken probeert te rangschikken.

Gisteren vond de eerste ronde plaats, en dit waren de resultaten van de eerste voorspellingen:

Result Prediction 1Hieruit blijkt maar weer dat March Madness af en toe niet te voorspellen is, en dat het nog een toernooi vol verrassingen gaat worden!

Donderdag 19-03, 17:15 – #14 Northeastern Huskies vs. #3 Notre Dame Fighting Irish

Vincent van Genechten: Vorig jaar leidde een senior point guard zijn team naar de NCAA-titel. Notre Dame is defensief minder sterk als Connecticut vorig jaar, maar beschikt met Jerian Grant wel over een topper. De offense van de Irish is gewoon veel te sterk. Winnaar: Notre Dame.

Michael Feith: Northeastern gaat voor de eerste keer sinds 1991 naar de NCAA Tournament en daar mogen ze trots op zijn, maar Notre Dame is dit seizoen gewoon te sterk. Winnaar: Notre Dame.

Justin Kevenaar: De Fighting Irish zijn op vrijwel alle vlakken beter dan de Northeastern Huskies. Het is leuk voor de ploeg dat het voor het eerst sinds 1991 weer mag meedoen, maar een upset zit er niet in. Winnaar: Notre Dame.

Frank Wielaard: De Fighting Irish hebben de mooiste aanval van het land. En goed ook. Heel goed. Mooi voor Northeastern dat ze daar tegen mogen spelen. Nu niet geslacht worden. Winnaar: Notre Dame.

Second Round - Part 1

Donderdag 19-03, 17:40 – #14 UAB Blazers vs. #3 Iowa State Cyclones

Vincent van Genechten: De jonge garde van UAB zal zich volledig geven, maar tegen de ervaren garde van Iowa State zijn ze niet opgewassen. Georges Niang gaat de Blazers opeten. Winnaar: Iowa State.

Michael Feith: Iowa State won twee keer van Kansas, en even leek het alsof ze de Big 12 konnen winnen dit seizoen. Ze hebben bewezen dat ze zeer goed zijn in grote wedstrijden, maar dan moeten ze wel eerst deze wedstrijd voorbij komen, want dit is er geen een. Winnaar: Iowa State.

Justin Kevenaar: De Cyclones moeten waken voor onderschatting tegen UAB, dat enigszins verrassend de Conference USA-titel won. Aanvallend zijn de Blazers te zwak om voor een upset te zorgen, maar toch denk ik wel dat Iowa State het lastiger gaat krijgen dan men denkt. Winnaar: Iowa State.

Frank Wielaard: Mooi dat de Blazers er zijn. Maar Iowa State verliest hier hooguit van zichzelf. En daar zijn de Cyclones het team niet naar. Winnaar: Iowa State.

Donderdag 19-03, 18:40 – #14 Georgia State Panthers – #3 Baylor Bears

Vincent van Genechten: Georgia State heeft met RJ Hunter, Ryan Harrow en Kevin Ware een trio guards die sterk voor de dag kunnen komen. Harrow is echter niet 100% fit en tegen het fysieke spel van Rico Gathers en de Bears zijn de Panthers niet opgewassen. Winnaar: Baylor.

Michael Feith: Baylor was voor veel tegenstanders een irritant team dit seizoen. Georgia State is vooral afhankelijk van hun schietpercentage. Ga er dus maar vanuit dat Baylor deze makkelijk wint op basis van hun verdedigende capaciteiten. Winnaar: Baylor.

Justin Kevenaar: Aanvallend kan Georgia State met de beste, maar wedstrijden worden vaak beslist door het aantal rebounds dat een ploeg pakt, en laat Baylor daar nou net in excelleren. Ik hoop op een upset, maar helaas voor de Panthers is dit net de verkeerde matchup. Winnaar: Baylor.

Frank Wielaard: De Bears hebben een griezelig goede offensieve rebound. RJ Hunter kan goed schieten en gaat kansen krijgen tegen de zone D van Baylor. maar hij moet buitenaards goed zijn om de Bears te pakken. Winnaar: Baylor.

Second Round - Part 2

Donderdag 19-03, 19:10 – #15 Texas Southern Tigers vs. #2 Arizona Wildcats

Vincent van Genechten: De Tigers zijn er opnieuw bij en wonnen dit seizoen bij Michigan State en Kansas State. Arizona is echter een topteam, dat defensief nog beter is geworden. Een heleboel ervaring plus Stanley Johnson gaan over Texas Southern walsen. Winnaar: Arizona.

Michael Feith: De Wildcats zijn één van twee teams die niet verloren hebben van teams die spelen in de NCAA Tournament. Alle drie de verliespartijen van de Wildcats kwamen tegen teams die niet actief zijn in het toernooi. Dat blijft minimaal tot de Elite Eight zo. Winnaar: Arizona.

Justin Kevenaar: De Arizona Wildcats zijn momenteel in bloedvorm, en als teams als Oregon en UCLA al geen probleem vormen, dan moet Texas Southern dat ook niet zijn. Winnaar: Arizona.

Frank Wielaard: Texas Southern won van Michigan State en Kansas State. Maar om dat Arizona niveau te noemen… Dat is meer Gonzaga. Daarvan verloor Texas Southern met 40… Winnaar: Arizona.

3 Reacties
 1. Zrinko 9 jaar ago

  Is de NCAA ergens online live te volgen voor ons in NL?

  • Sport1 gaat, als het goed is, wedstrijden uitzenden. Hier komt z.s.m. meer informatie over zodra zij hebben besloten welke wedstrijden er uitgezonden gaan worden.

  • Justin Kevenaar 9 jaar ago

   Je kan een abo nemen op WatchESPN, en Sport1 zal inderdaad wedstrijden uitzenden. Dit is tot dusver bekend vanuit Sport1:

   Vanavond om 23:45: #16 Lafayette vs. #1 Villanova
   Morgen om 20:30: #12 Valparaiso vs. #5 Maryland

   Op zaterdag en zondagavond zullen er twee wedstrijden uit de derde ronde worden uitgezonden, maar deze zijn uiteraard pas bekend na de resultaten van vanavond en morgenavond!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen