NCAA Recap: Dayton vliegt na rust, Robert Morris verrast

Door

BannerMM

March Madness heeft zijn naam ook in 2015 niet gestolen. Nadat Hampton en Ole Miss al verrasten tijdens de First Four, deed ook Robert Morris zijn duit in het zakje, samen met Dayton. Daardoor is the field of 64 nu bekend. De Second Round vindt plaats op 19 en 20 maart.

Robert Morris zegeviert

#16 North Florida was de favoriet voor de wedstrijd tegen #16 Robert Morris. Dat is tijdens het NCAA Tournament echter nooit een zekerheid.  Tijdens de eerste periode waren de Ospreys wel nog het betere team. Beau Beech zat al aan dertien punten bij de rust. Zijn team leidde dan ook met 35-29. Beech begon de tweede periode met twee rake driepunters en North Florida leek even op weg naar een makkelijke zege.

Toen schoten de Colonials wakker. Ze hielden de Ospreys bijna vijf minuten lang zonder punt en kwamen helemaal terug in de wedstrijd. Lucky Jones en Marcquise Reed zorgden vanaf dan voor de beslissende voorsprong, terwijl Beech tijdens de laatste elf minuten geen field goal meer gemaakt kreeg. Hij werd wel topscorer met 28 punten. Einduitslag: 81-77.

Jones tekende vanaf de bank voor 21 punten, zeven rebounds en vijf steals. Reed scoorde negentien punten voor Robert Morris, Rodney Pyor twintig. In de Second Round nemen de Colonials het op tegen de #1 Duke Blue Devils.

Dayton vliegt na rust

De Flyers bereikten vorig jaar de Elite Eight, waarin ze verloren van de Florida Gators. Deze keer leek Dayton al in de First Round zijn koffers te moeten pakken. Boise State leidde bij de rust met 29-20, onder aanvoering van Derrick Marks. Na de pauze kwamen de Flyers onder luide aanmoediging van het thuispubliek echter helemaal terug, wat ondertussen al een thema aan het worden is tijdens deze editie van March Madness.

De Broncos stonden met nog bijna vier minuten op de klok zeven punten voor. Een 10-2 run van Dayton deed Boise State uiteindelijk de das om. Een driepunter van Jordan Sibbert gaf de Flyers hun definitieve voorsprong en zege: 56-55. Sibbert klokte af op dertien punten, Kendall Pollard scoorde er zeventien voor Dayton. Marks werd topscorer met 23 punten.

In de Second Round nemen de Flyers het op tegen de #6 Providence Friars.

Foto: Youtube

Ook leuk om te lezen