SportAm’s NBA Fantasy Factory

Door

De vrijdag-rubriek, geheel in het teken van de wondere wereld van fantasy basketball. Elke week verschillende inzichten over mogelijke manieren om je team te verbeteren. De titel van deze rubriek is opgedragen aan het team waarmee ik mijn eerste Fantasy titel won, The Highlight Factory, na een tactische ingreep halverwege het seizoen. Tips of opmerkingen, reageer op Twitter.

ffactory600We zijn pas net over de helft van het seizoen en er is nog genoeg tijd om je team een winnende push te geven. Een slimme trade is nooit ver weg, terwijl er zo nu en dan spelers het uit het niets op hun heupen krijgen.

Er waren behoorlijk wat verassingen de eerste seizoenshelft. Enkele spelers die boven verwachting presteren zijn bijvoorbeeld James Harden (Player Rating Ranking (PR):3), Nicolas Batum (PR: 8) Kemba Walker (PR: 24), en Chandler Parsons (PR: 33). Het ziet er naar uit dat deze spelers de rest van het seizoen rond deze positie zullen blijven hangen. Er zijn echter genoeg spelers die pas in de tweede seizoenshelft tot bloei zullen komen. Hier volgen enkele spelers van wie ik verwacht dat ze gaan shinen de komende tijd.

Memphis Grizzlies v Los Angeles ClippersRudy Gay (PR: 89)

Het grote nieuws deze week was de trade waarin Gay naar de Raptors werd gestuurd. Deze heeft ongetwijfeld een positieve impact op de waarde van de spectaculaire small forward. Hij zal veel vaker de bal in handen hebben en aanvallend gezien zal er meer van hem verwacht worden. Niet langer hoeft hij te delen naar Zach Randolph (PR: 74) en Marc Gasol (PR: 12) Meer punten, driepunters, rebounds en wellicht ook meer defensieve statistieken zullen de komende maanden volgen.

Kyle Lowry ( PR: 94)

Teamgenoot Lowry is ook een grote winnaar in de trade. De guard begon het seizoen buitengewoon sterk, maar een blessure koste hem zijn basisplaats. Maar nu Jose Calderon (PR: 47) zijn assists mag uitdelen in Detroit is de plek weer helemaal van hem. Lowry heeft de potentie om de rest van het jaar elke avond met een triple double te flirten dus probeer hem zo snel mogelijk op je roster te krijgen. Er moet wel worden gezegd dat Lowry niet de meest duurzame speler is de NBA.

Ersan Ilyasova (PR: 125)

De Turkse forward is tot dusver een van de grootste teleurstellingen. Ilyasova werd gemiddeld  als 54e gedraft en werd door het merendeel (begrijpelijk) gedropt. Aan gebrek aan minuten en een dramatische vorm lijkt echter een einde te zijn gekomen. De laatste twee weken presteert hij een stuk constanter en door een paar uitstekende potjes staat hij over deze tijdspan 24e op de PR. Vorig seizoen kende Ilyasova een uitstekende tweede seizoenshelft en ik verwacht een soortgelijke prestatie van hem dit seizoen. Denk aan uitstekende percentages, terwijl hij je Fantasy Gold (drietjes, steals, blocks) geeft.

Jeff Teague (PR: 28)

Teague is een moeilijke speler om op de juiste waarde te schatten, omdat er geen categorie is waar hij in excelleert. De point guard presteert echter prima. Hij heeft echter geen enkele zwakke categorie. En ik verwacht dat zijn statistieken nog veel beter worden, nu Lou Williams door een blessure de rest van het seizoen mist. Sinds de blessure van Williams speelt Teague maar liefst 37 minuten per wedstrijd waarin hij de volgende stats binnenhaald:  19.1 pt, 8.3 ast, 1.6 3pm, 1.1 stl, .527 fg%. Overigens is Teague niet de enige die profijt heeft de de afwezigheid van Williams. Kyle Korver (PR: 67 )maakt het beste van zijn plekje in de basis en staat zelfs achtste (!) op de PR sinds het het wegvallen van ‘Sweet Lou’.

2012 NBA Rookie Photo ShootAndre Drummond (PR: 112)

Een van de leukste rookies om te bekijken dit seizoen en hij heeft de potentie om een flinke impact te maken op je fantasy team. De vraag blijft wanneer Drummond meer dan zijn huidige 20.8 minuten gaat spelen. Dinsdagavond was in ieder geval een veelbelovend teken met 28 minuten en hij liet direct zien waar hij toe is staat is met 18 pt en 18 reb. Daarnaast blockt de atletische center erg makkelijk. Nadeel is wel het vrije worpen percentage van slechts 40%. Overigens wel een behoorlijke vooruitgang ten opzichte van zijn college jaar, waarin hij slecht 29% raak schoot.

Andrew Bogut (PR: x)

Bogut is back! De eerste pick in de draft van 2005 maakte afgelopen week zijn rentree op het veld en liet meteen zien hoe belangrijk hij kan zijn. In slechts 24 minuten kwam de Australische center tot 12 pt, 8 reb, 4 blk en een steal. Daarnaast staat hij bekend om zijn uitstekend passende vermogen. Als je ruimte voor hem hebt en hij is nog beschikbaar, aarzel dan niet en geniet van zijn aanwezigheid, zolang hij fit blijft.

Ook leuk om te lezen