Mike Woodson ontslagen bij New York Knicks

Door

Portland Trail Blazers v New York Knicks
Coach Mike Woodson is maandag, na een gesprek met nieuwe president Phil Jackson ontslagen, door de New York Knicks. Dat meldt de club. Woodson en zijn hele coachingstaf zijn per direct niet meer werkzaam voor de Knicks. De 56-jarige oefenmeester was sinds 2011 verbonden aan de club uit New York City en won vorig seizoen nog 54 wedstrijden en de Atlantic Division. Dit seizoen lukte het Woodson echter niet de play-offs te behalen.

“Ik heb veel respect voor Mike Woodson en zijn hele staf”, zei Jackson tegen ESPN. “De coaches en de spelers van dit team hebben een moeilijk seizoen gehad, en we moeten niet de schuld aan individuelen geven”, aldus de president van de Knicks. “Toch is nu de tijd gekomen om veranderingen door te voeren binnen de hele franchise.”

Als opvolger van Woodson wordt vaak de naam van Steve Kerr genoemd. De voormalige GM van de Phoenix Suns is een protegé van Jackson en zou vanwege zijn ervaring met de zogenoemde triangle-offense de voorkeur genieten van het nieuwe management.

Foto: Getty Images.

2 Reacties
  1. Eerste slachtoffer van het nieuwe beleid bij de Knickerbockers. Nu Melo nog weg!

  2. Tom 9 jaar ago

    Off topic:
    Melo weg? Hoe wil je dan over 2 seizoenen grote namen binnenhalen zonder draftpicks en sterren? Ben geen fan van zijn salaris, defense en alleen maar isolation wat de knicks nu spelen maar hopelijk behouden ze m nog met wat solide role-players als vorig jaar en dumpen ze dan allen overbetaalde spelers voor wat betere free-agents. Hoop op een Aldridge en een goede pg ofzo.
    On topic:
    Maar ben benieuwd of t Kerr, Hollins, Shaw (longshot), Van Gundy (longshot) of toch phil zelf voor 1 jaartje met Kerr en dat Kerr dan overneemt net als dat Riley Spoelstra naar voren schoof.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen