Pacers stellen Nate Bjorkgren aan als nieuwe head coach

Door

Na de Bulls, 76ers en de Clippers hebben ook de Indiana Pacers hun nieuwe head coach gevonden. Raptors assistent-coach Nat Bjorkgren is de opvolger van Nate McMillan.


NATE BJORKGREN VOLGT MCMILLAN OP


NATE BJORKGREN: AL SUCCESVOL GEWEEST

Nate Bjorkgren heeft namelijk als coach al twee prijzen op zijn naam staan. Als assistent van Nick Nurse werd hij in de G League kampioen met de Iowa Energy’s. Daar was hij van 2007 tot 2011 de assistent van Nurse, de huidige head coach van de Toronto Raptors. Daarna was hij een paar keer head coach in de G League voordat de Phoenix Suns hem in 2015 als assistent coach voor het eerst naar de NBA haalde. In 2018 keerde hij terug bij Nick Nurse om zijn assistent te zijn bij de Toronto Raptors. We weten allemaal wat het resultaat van die samenwerking is geweest. Hij won in 2019 met Nurse een NBA kampioenschap en zag Nurse de afgelopen twee jaar de NBA coach of the year worden. Nu zet hij dus de volgende stap en krijgt hij zelf de kans als head coach in de NBA.

Hij wordt de opvolger van Nate McMillan, die ondanks een prima seizoen met de Pacers na de playoffs na vier jaar ontslagen werd. De Pacers werden dit jaar in de eerste ronde in zeven duels uitgeschakeld door de Miami Heat, die later de NBA Finals zouden halen. De Pacers moesten het een halfjaar doen zonder sterspeler Victor Oladipo, terwijl er ook veel andere blessures te noteren waren. Toch eindigde ze weer in de top vijf van de Eastern Conference en maakte zij het een NBA Finalist behoorlijk lastig. Het was blijkbaar niet genoeg om de baan van McMillan te redden. Met Bjorkgren voegen de Pacers een moderne head coach toe waarmee de volgende stap gezet moet worden: een kampioenschap.

WAT MOET ER GEBEUREN?

De vraag is: met welk team moet dit gaan gebeuren? Heel erg veel lijkt er op het eerste oog niet te gaan veranderen. Alleen Justin Holiday en JaKarr Sampson hebben voor volgend jaar geen contract (unrestricted free agents). De kans dat zij en Alize Johnson (restricted free agent) terugkeren is niet zo heel groot.

Veel meer dan het versterken van de bank zal er dus niet inzitten. De basis (Malcolm Brogdon, Victor Oladipo, TJ Warren, Domantas Sabonis en Myles Turner) staat als een huis. Het enige wat de Pacers nodig lijken te hebben om de volgende stap te kunnen zetten is fitheid.

(Photo: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports)

Ook leuk om te lezen