NBA News: Brooklyn maakt werk van Howard

Door

BREAKING: DWIGHT HOWARD WIL DAN TOCH ORLANDO VERLATEN. Gerucht nummer 286 over de soap rondom de dominante center, maar de Brooklyn Nets verrichten achter de schermen hard werk om Howard teamgenoot te maken van Deron Williams en Joe Johnson. Alleen is daar wel een ingewikkelde trade voor nodig waarin ook de Cleveland Cavaliers een rol spelen. Houdt u vast.

In de deal gaan Howard, Jason Richardson en Earl Clark naar Brooklyn. Orlando krijgt daar Brook Lopez, Damion James, Shelden Williams van de Nets en Luke Walton en drie first-round picks van de Cavaliers voor terug. Cleveland versterkt zich vervolgens met Quentin Richardson van de Magic, Sundiata Gaines, Kris Humphries (eenjarige guaranteed deal), een eerste ronde keuze + 3 miljoen dollar van de Nets.

Snapt u het nog? Orlando kan wel een streep trekken door de naam van Ryan Anderson. De power forward verkast naar alle waarschijnlijkheid naar de New Orleans Hornets in ruil voor de Mexicaan Gustavo Ayon. De 24-jarige Anderson heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug met 16 punten en bijna 8 rebounds per wedstrijd. Kwaliteiten? Driepunters (39 procent) en aanvallende rebounds (bijna 4 per wedstrijd).

De Hornets zien in Anderson een perfect power forward naast rookie Anthony Davis. Anderson profiteerde bij Orlando vooral van het feit dat center Dwight Howard de meeste aandacht trok in de paint. Het veld lag daardoor open voor de driepunter. Het is afwachten of Davis ook meerdere verdedigers naar zich toe kan trekken, anders zal Anderson harder moeten gaan werken voor zijn punten.

Marcus Camby speelt komend seizoen in het tenue van de New York Knicks. De 38-jarige defensieve specialist komt via een sign-and-trade over van de Houston Rockets die daar Toney Douglas, Jerome Jordan, Josh Harrellson en twee tweede ronde keuzes in de draft voor terug. Camby keert dus terug in The Big Apple waar hij tussen 1998 en 2002 ook al voor de Knicks speelde.

UPDATE

Volgens bronnen zouden de Los Angeles Clippers het vierde team zijn in de Dwight Howard trade. De Clippers krijgen in de ingewikkelde ruil MarShon Brooks van de Brooklyn Nets.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen