Verbaasde Prado tekent bij Arizona Diamondbacks

Door

Atlanta Braves v Milwaukee Brewers

Martin Prado maakt officieel deel uit van de Arizona Diamondbacks. De infielder en de National League-franchise zijn donderdag een contract voor vier jaar ter waarde van 40 miljoen dollar overeengekomen.

Dat hij nu z’n kunsten bij de D-Backs mag gaan vertonen, heeft de 29-jarige wel verbaasd. Prado was onderdeel van de Justin Upton trade. Upton verkast samen met derde honkman Chris Johnson naar de Atlanta Braves, terwijl de Venezolaan, rechtshandige werper Randall Delgado en nog drie Minor League-spelers de omgekeerde route maken. Na een kleine week is hij over de schok heen.

Helder

Die 40 miljoen dollar zouden hem ongetwijfeld een stuk minder chagrijnig hebben gemaakt. Of zoals Prado het zelf zegt: “Ik zie het nu allemaal wat helderder. Ik ben blij aan boord te zijn bij de Diamondbacks.”

Naast een nieuwe club krijgt de All-Star van 2010 ook een andere positie in het veld. Prado verhuist van het tweede naar het derde honk. “De uitdaging in de National League is de reactiesnelheid. Er zijn zoveel slagmensen die echt hard slaan. Ik ga er alles aan doen me zo comfortabel mogelijk te voelen op het derde honk.”

Minder afhankelijk

Met de komst van de speler, die sinds 2006 enkel en alleen actief is geweest voor de Braves, verwacht general manager Kevin Towers dat de D-Backs minder afhankelijk worden van de homerun. Prado is iemand die de bal in het spel brengt. Hij is geen powerhitter, maar zorgt ervoor dat hijzelf op de honken komt of zijn medespelers verder brengt.

Zijn slaggemiddelde  over zeven jaar is .295. Vorig jaar kende hij het beste seizoen uit zijn loopbaan. De Venezolaan, hij doet mee aan de World baseball Classic, noteerde in 2012 in 156 wedstrijden de volgende cijfers: .301, 186 hits, 42 doubles, 6 triples, 10 home runs, 70 RBI’s, 17 gestolen honken en 58 keer kreeg hij vier-wijd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen