Grand slam Ortiz zorgt voor onwaarschijnlijke comeback Red Sox

Door

ALCS - Detroit Tigers v Boston Red Sox - Game Two

Het leek zo’n solide zege te worden voor Detroit. De Tigers domineerden en gingen met een 5-1 voorsprong de achtste inning in, maar kwamen daar echter met een 5-5 stand weer uit na een grand slam van David Ortiz tegen closer Joaquin Benoit. Jarrod Saltalamacchia sloeg vervolgens tegen Rick Porcello in de negende inning Jonny Gomes over de thuisplaat voor een 6-5 zege van de Boston Red Sox.

0alcs150

Detroit starter Max Scherzer hield een no-hitter tot in de zesde inning. Hij kreeg toen bij twee uit een honkslag van Shane Victorino tegen. Victorino werd vervolgens met een tweehonkslag van Pedroia binnengeslagen voor een 5-1 stand. De Tigers hadden een 5-0 voorsprong genomen door onder andere een homerun van Miguel Cabrera en een 2-run homer van Alex Avila tegen Boston ace Clay Buchholz (5.2 IP, 8 H, 5 ER, 0 BB, 6 SO).

Nadat Scherzer (7 IP, 2 H, 1 ER, 2 BB, 13 SO) vervangen werd ging het mis voor de Tigers. Reliever Veras kwam nog tot één uit, maar gaf daarna een tweehonkslag weg aan Middlebrooks. De volgende reliever, Smyly, gaf een vrije loop weg aan Ellsbury. Smyly werd vervangen door Alburquerque die eerst nog wel Victorino met drie slag uitgooide, maar daarna toch een honkslag opgaf aan Pedroia. Met de drie honken bezet was het daarna dus Big Papi die weer eens geschiedenis schreef:

Zoals te zien doet Torii Hunter nog een uiterste poging de bal te vangen, maar verdwijnt hij achter de wand. De uitbundig juichende politieagent op de achtergrond is echter de meest besproken persoon van Amerika op dit moment:

Vervolgens was het dus catcher Jarrod Saltalamacchia die in de negende inning het winnende punt over de thuisplaat sloeg. Daarvoor was overigens wel wat hulp van de Tigers en van het publiek nodig.

Hoe onwaarschijnlijk de overwinning van Boston was blijkt nog uit de volgende tweet:

The Red Sox win probability was as low as 3.8 percent with 1 out in the 8th

Ten slotte is deze verdedigende actie van tweede honkman Dustin Pedroia ook zeker het vermelden waard.

On Deck

Game 3 NLCS (02.07 NL-tijd)
St. Louis Cardinals (Wainwright) @ Los Angeles Dodgers (Ryu)
Cardinals leiden series met 2-0

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen