Bobby Ryan verliest bij terugkeer in Anaheim

Door

Ottawa Senators v Los Angeles Kings

De Ottawa Senators hebben voor de tweede avond op een rij een nederlaag geleden in Californië. Tegen de Anaheim Ducks werd het 1-4 in het voordeel van de thuisploeg. Voor Bobby Ryan was het na de blockbuster trade van afgelopen zomer een speciale wedstrijd. In de eerste confrontatie tussen beide ploegen na die trade maakte Ryan het enige doelpunt voor zijn ploeg.

De Ducks speelden deze wedstrijden in shirts die gedragen werden in de tijd dat zij nog de naam Mighty Ducks of Anaheim droegen. Die macht wilde de ploeg al vroeg tentoonstellen, want al binnen vijf minuten stond het 0-2. Corey Perry en Ryan Getzlaf zorgden voor een ruime vroege marge. Bobby Ryan verkleinde de marge nog in de eerste periode.

Terugkeren in de wedstrijd zat er echter nooit echt in, doordat de Senators het zichzelf te lastig maakten met onnodige penalty’s. De Ducks bleven aanvallende pressie houden en noteerden in de gehele wedstrijd liefst 56 schoten, een franchise record. Via opnieuw Corey Perry en Nick Bonino werd dat overwicht gebruikt om uit te lopen naar een 1-4 voorsprong.

Aan die stand veranderde in de laatste periode niets meer. De Los Angeles Kings en Winnipeg Jets hielden de nul en boekten beide een 3-0 zege tegen respectievelijk de Florida Panthers en de New Jersey Devils. In een leuk duel boekten de Phoenix Coyotes een 5-3 zege in Carolina. Rob Klinkhammer was met twee goals tegen de Hurricanes belangrijk voor zijn ploeg.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen