Wong onverwachte held voor winnende Cardinals

Door

Pittsburgh Pirates v St. Louis Cardinals

Het tweede honk is voor de St. Louis Cardinals al het hele jaar een probleemkindje. Er komt weinig productie vanaf de positie en meerdere malen hebben zij andere spelers uitgeprobeerd. Toch lijkt Kolten Wong nu echt klaar voor het grote werk, waar hij eerder dit jaar nog werd teruggestuurd naar Triple-A, nu was hij de onverwachte held door een walk-off homerun te slaan tegen de Pittsburgh Pirates waarmee hij zijn Cardinals een 5-4 overwinning bezorgde.

Leading Off

Moeilijke tijden voor Masahiro Tanaka. Vorige week tegen de Twins bleek al dat de Japanner het moeilijk heeft met zijn fastball, en ook gisteren de Cleveland Indians kon hij de Yankees geen overwinning bezorgen. Hij gaf in 6.2 innings maar liefst vijf runs en tien hits op en doordat Trevor Bauer aan de andere kant een stuk beter gooide wist Cleveland met 5-3 te winnen van de Yankees.

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam overigens van deze jonge fan, die een geweldige vangbal had:

Three Strikes

* De Yankees en de Diamondbacks ruilden vorige week werpers en Vidal Nuño – die van de Yankees overkwam – maakte gisteren zijn debuut voor Arizona en deed dit niet onverdienstelijk. De 26-jarige lefty gaf tegen de Miami Marlins in zeven innings geen runs op en slechts drie hits. Toch was het niet genoeg voor een overwinning, want closer Addison Reed gaf een two-run homerun op versus Marcell Ozuna en hierdoor wonnen de Marlins met 2-1 van de D-Backs.

* De Oakland Athletics zijn momenteel niet te stoppen, met Sonny Gray op de heuvel boekte de Athletics hun zesde overwinning op rij tegen de San Francisco Giants. In Oakland werd het 6-0 en het is slechts de tweede keer in de geschiedenis van Oakland dat zij na 90 wedstrijden er maar liefst 57 hebben gewonnen. Wat wel opvallend is: er werd driemaal meer dan 55 wedstrijden gewonnen (in de eerste seizoenshelft) maar er werd vervolgens nooit een World Series gewonnen.

* Twee ex-Mets waren belangrijk voor de Toronto Blue Jays in hun 4-0 overwinning op de Los Angeles Angels. José Reyes ging 4-uit-5 met drie RBI’s terwijl R.A. Dickey, die vorig jaar vanuit New York naar Toronto werd geruild, in zeven innings slechts vier hits en geen enkele run op gaf.

Seventh Inning Stretch

De Reds wonnen gisteren met 6-5 van de Cubs, dankzij een broken bat honkslag van Billy Hamilton:

Het zat de Rays niet bepaald mee, sla je de bal door een handschoen heen, ben je alsnog uit…gelukkig werd er wel met 4-3 gewonnen van de Royals:

Phil Hughes was dominant tegen de Mariners en zijn Twins wonnen dan ook met 2-0 van Seattle. Kurt Suzuki liet nog maar eens zien waarom hij in de All-Star game gaat uitkomen:

Going Dutch

* Xander Bogaerts ging 1-uit-4 met één RBI voor de Red Sox. Boston verloor wel met 8-3 van de Chicago White Sox.

* Ook Simmons wist gisteren niet te winnen met zijn ploeg, de korte stop ging 1-uit-4 met één vrije loop in de met 8-3 verloren wedstrijd tegen de New York Mets.

Overige Wedstrijden

Los Angeles Dodgers @ Detroit Tigers, 5-14
Houston Astros @ Texas Rangers, 8-3
Philadelphia Phillies @ Milwaukee Brewers, 9-7
San Diego Padres @ Colorado Rockies, 1-2

Stand

Stand

Ook leuk om te lezen