NCAABB Powerrankings: Top twee maakt geen fouten, Kansas komt eraan

Door

Arizona State v Arizona

Iedere dinsdag zet SportAmerika de beste 25 NCAA basketbalscholen op een rij. Zo wordt goed zichtbaar welke teams een goede, en welke teams een slechte week hebben gehad. En of er verbetering aanstaande is. Volg de SA Powerrankings en je weet wie top of flop gaan zijn als March Madness zich aandient.

1. (1) Arizona Wildcats (18-0) – De rivalen van Arizona State hadden geen schijn van kans tegen de No 1. Krijgen we dit jaar een ongeslagen team als topteam in deze ranking? Kijken naar het resterende schema van Zona, zou het zo maar eens kunnen.

2. (2) Syracuse Orange (18-0) – De komende weken zullen we zien wat de Orange waard zijn. Tegen Pitt kwamen ze goed weg. Zaterdag wacht de volgende lastige tegenstander in Miami. Die maakte het Syracuse erg lastig drie weken geleden en hebben nu het thuisvoordeel.

3. (4) Michigan State Spartans (17-1) – De blessure van Adreian Payne is een zware aderlating in East Lansing. De wedstrijd vanavond tegen Indiana komt waarschijnlijk te vroeg. Maar de senior zal zijn laatste thuiswedstrijd tegen Michigan niet willen missen zaterdag. Hopelijk, voor alle partijen, speelt hij dan ook.

4. (5) Wichita State Shockers (19-0) – Het blijft afwachten hoe de Shockers spelen tegen echt goede ploegen. Tot die tijd rijgen ze de overwinningen aan elkaar. 19 and counting.

5. (8) Villanova Wildcats ( 16-2) – En dan kom je Creighton tegen en vergeet je hoe je de driepuntslijn moet verdedigen. Dom, dom, dom.

Florida v Auburn

6. (6) Florida Gators (15-2) – Forward Casey Prather keerde terug tegen Auburn en leidde de Gators met 21 punten (8-10 FG) naar de overwinning.

7. (12) San Diego State Aztecs (16-1) – Als je enige verlies tegen Arizona is en je nu 14 wedstrijden op rij hebt gewonnen verdien je het om een sprong te maken.

8. (3) Wisconsin Badgers (16-2) – Onderuit gaan tegen Indiana en Michigan vinden ze niet leuk in Madison. En zorgt voor een duikeling. Ploeg kan zich herpakken met een relatief gemakkelijke week. Nog een verlies en ze verliezen hun top 10 status.

9. (13) Kansas Jayhawks (14-4) – Wat een geweldige overwinningen hebben de Jayhawks gehaald de afgelopen week. Joel Embiid speelt als een No 1 draft keuze de laatste tijd.

10. (10) Oklahoma State Cowboys (15-3) – Verliezen van de Jayhawks is geen schande. Al zal het zeker zuur gevoeld hebben na een geweldige comeback in de laatste 1.30. Close but nog cigar zullen we maar zeggen.

Minnesota v Iowa

11. (18) Iowa Hawkeyes (15-3) – Na de overwinning op OSU werd Minnesota eenvoudig opzij gezet. Deze veelscorende en uitstekend reboundende (3e in de NCAA) ploeg zal ver komen dit jaar.

12. (16) Louisville Cardinals (16-3) – Montrezl Harrell was de grote man tegen Uconn. 18 punten, 13 rebouds en drie blocks noemen we een geweldige stat line. Met zijn spel zette hij de derde overwinning op rij kracht bij.

13. (14) Kentucky Wildcats (13-4) – Verliezen van Arkansas en vooral de manier waarop was typerend voor een jonge, onervaren ploeg. Krijg niet echt hoogte van deze versie van de Wildcats.

14. (17) Massachusetts Minutemen (16-1) – Chaz Williams lijkt helemaal hersteld van zijn enkel blessure, getuige zijn 26 punten, acht assists en vijf steals tegen George Mason. Mede door zijn uitstekende spel wist de ploeg een vijf punten achterstand met 45 seconden te spelen om te buigen naar een overwinning.

15. (7) Iowa State Cyclones (14-3) – Drie verliespartijen op rij en de komende weken worden de tegenstanders er niet makkelijker op met achtereenvolgens Kansas State, Kansas, Oklahoma en Oklahoma State. Wil de echte Iowa State opstaan?

Nebraska v Cincinnati

16. (19) Cincinnati Bearcats (17-2) – Sean Kilpatrick neemt zijn ploeggenoten succesvol op sleeptouw in de AAC met een ongeslagen status als gevolg.

17. (20) Pittsburgh Panthers (16-2) – Nipt verliezen van Syracuse geeft de burger moed voor een week met drie wedstrijden met als uitsmijter de thuiswedstrijd tegen Duke.

18. (21) Duke Blue Devils (14-4) – Twee overwinningen konden we toevoegen aan het totaal van coach K. De coach heeft dan wel met Jabari Parker de koploper als het gaat om de No 1 keuze in de draft, dat betekent helaas niet dat de overwinningen eenvoudig behaald worden. Tegen en in Miami woensdag kan de ploeg bewijzen dat ze op de goede weg zijn.

19. (9) Ohio State Buckeyes (15-4) – Vierde verlies op rij! Ploeg speelt zonder zelfvertrouwen en de 15-0 start lijkt een eeuwigheid geleden.

Creighton v Villanova

20. (25) Creighton Blue Jays (16-3) – 21 driepunters schoten McDermott en Co. raak tegen Villanova. Holy Makrel!

21. (15)Memphis Tigers (13-4) – Het verlies tegen Uconn konden de Tigers eigenlijk niet gebruiken. Ploeg is te wisselvallig en verliezen tegen ongeplaatste ploegen weegt zwaar.

22. (–) Michigan Wolverines (13-4) – De overwinning op Wisconsin katapulteert ze de top 25 in. Nik Stauskas was de gevierde man met 23 punten tegen de Badgers. Mooie week voor de boeg met als icing on the cake de thuiswedstrijd tegen de Spartans.

23. (–) Saint Louis Billikens (17-2) – Typisch gevalletje, goede ploeg slechte conference. Twee verliespartijen zijn tegen Wisconsin en Wichita State. Zolang ze die tegenstanders niet verslaan blijven ze in de onderste regionen van de sportam ranking.

24. (11) Baylor Bears (13-5) – Vier van de laatste vijf wedstrijden verliezen en de laatste drie op rij doet de Baylor Bears bijna de das om.

25. (–) Oklahoma Sooners (14-4) – Knappe overwinning op Baylor in Waco bezorgt de Sooners een plaatste in deze ranking.

Ploegen die het net niet haalden: Connecticut Huskies, California Golden Bears, Kansas State Wildcats, Gonzaga Bulldogs en de UCLA Bruins.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen