NCAA wil minder lange schotklok in college basketball

Door

NCAA Basketball Tournament - First Four - Dayton

De intentie was er al langer, maar nu lijkt er eindelijk een doorbraak. Volgens Rick Byrd, voorzitter van het ‘rules committee’ van de NCAA, zijn college basketball coaches steeds meer vragende partij om de schotklok in te korten.

Tot op heden kregen college teams 35 seconden per balbezit. Een stuk meer dan de 24 seconden in de NBA. Een jaar geleden stelde Byrd nog dat er 5% kans was dat de college schotklok zou wijzigen. Vandaag is hij een stuk optimistischer. “Nu bestaat er een reële kans”, zei Byrd aan ESPN. “Het is vrij duidelijk dat steeds meer coaches die kant op willen. Zij zijn van mening dat de schotklok verlaagd moet worden van 35 naar 30 seconden. Er wordt steeds meer gezegd dat scores in de 50 lelijk zijn. Daar wordt nu meer over gepraat en dus gaan ook coaches daarin mee.”

Het ‘rules committee’ komt tussen 12 en 15 mei samen in Indianapolis en kan elk oneven jaar spelregels veranderen. Alle data en bevragingen van het voorbije seizoen zullen bekeken worden. Zo testte men tijdens het National Invitational Tournament (NIT), de ‘play-offs’ voor de teams die het NCAA Tournament niet haalden, al een schotklok van 30 seconden.

De college schotklok verlagen naar 30 seconden is een goed idee?

Ja
Nee, beter naar 24 seconden
Nee, 35 seconden moeten blijven

Poll Maker

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Frank W 9 jaar ago

    Terug naar 30 seconden is oke. Het sluit beter aan bij wat er in de rest van de wereld gebeurd. Maar de NCAA moet geen verkapte NBA worden. NCAA basketball is niet voor niets populairder dan NBA in de USA.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen