College ‘Ball MVP: Rodney Hood is top, UMass-duo verrast

Door

Florida Atlantic v Duke

Wie de sterren van morgen wil leren kennen, moet het college basketball van vandaag volgen. Elke week brengt Sport Amerika jou de beste college speler van de afgelopen week, de College MVP. Daarnaast rapporteren we ook over de prestaties van ‘big names’ als Andrew Wiggins, Wayne Selden, Jabari Parker, Julius Randle, The Harrison Twins, Aaron Gordon en Marcus Smart. Tot slot brengen we de verrassing van de week en de statline van de week. Week 2: Rodney Hood is top, UMass-duo verrast.

College MVP: Rodney Hood (Duke)

Vorige week ging Duke-ster Jabari Parker met de eer van MVP lopen. Deze week is het de beurt aan zijn ploegmaat Rodney Hood. De small forward van de Duke Blue Devils kwam over van Mississippi State Bulldogs en werpt zich op als een speler die in de NBA draft wel eens in de lottery zou kunnen gekozen worden. Hij profiteert natuurlijk van de aanwezigheid van Parker maar hij draagt op zijn eigen kwalitatieve manier bij aan het succes van de Blue Devils.

Hood is in zijn eerste zes wedstrijden gemiddeld goed voor meer dan 20 punten met een schotpercentage boven 65, wat eveneens geldt voor zijn driepunters. Are you kidding me? Hood weet perfect wat hij moet doen met de bal in zijn handen. Hij neemt nooit een slecht schot, hij heeft dan ook nog eens een goed schot wanneer nodig, hij weet wanneer hij moet passen, hij dwingt fouten af en mist nauwelijks een vrije worp. Hood heeft alles onder controle en dat maakte hem top.

Sterrenwacht: Randle en Parker blijven imponeren, Smart vindt zijn draai

Julius Randle was bijna de College ‘Ball MVP omdat hij ook deze week sterk voor de dag kwam. De forward van de Kentucky Wildcats blijft de tegenstand domineren met zijn onophoudbare energie, natuurlijke kracht en beast mode. Voorlopig is er geen enkel team erin geslaagd om Randle een halt toe te roepen. Zijn grootste kracht lijkt in het rebounding te liggen (13 per wedstrijd) en in zijn defense. Randle is een beest en blaakt van het zelfvertrouwen. Die dingen maken hem super.

Jabari Parker had niet de superweek van voordien maar was wel weer oerdegelijk. Hij blijf alles doen voor de Blue Devils: scoren, rebounden, passen, schoten blokken, verdedigen… Parker is en blijft de meest NBA-ready speler van allemaal. De speler die in dit aspect het dichtst in de buurt komt van Parker is Marcus Smart. De point guard van de Oklahoma State Cowboys leverde een geweldige week in, met als hoogtepunt zijn persoonlijke beat down van de Memphis Tigers (zie Statline van de week). Smart begint zijn ritme te vinden dus kijk uit concurrentie!

Andrew Wiggins blijft zich ondertussen van zijn beste kant zien. De gedoodverfde toppick in de komende NBA draft doet zijn ding bij de Kansas Jayhawks. Het is allemaal niet killer zoals Randle, Parker en Smart laten zien maar iedereen ziet tot wat deze jongen in staat is. Aaron Gordon had dan weer een middelmatige week. De forward van de Arizona Wildcats was niet erg opvallend tegen twee zwakke tegenstanders en blijft het lastig hebben met het maken van vrije worpen. 

Verrassing van de week: Chaz Williams en Cady Lalanne (UMass)

Deze week tekent een minder bekend duo voor een verrassende prestatie. Chaz Williams (foto) en Cady Lalanne bezorgden de Massaschusetts Minutemen een geweldige week, met als hoogtepunt een 81-65 zege tegen de 19e gerangschikte New Mexico Lobos. Point guard Williams en center Lalanne zijn al het hele seizoen top en waren de zege tegen New Mexico opnieuw top. Williams liet 19 punten, 5 rebounds en 5 assists optekenen terwijl Lalanne goed was voor 16 punten, 14 rebounds en 4 blocks. Als beide heren blijven zo presteren, staat UMass binnenkort in de Top 25.

Atlantic 10 Basketball Tournament - First Round - Massachusetts v George WashingtonEen eervolle vermelding in deze categorie is weggelegd voor Jordan Adams. De shooting guard van de UCLA Bruins liet deze week 21 punten en liefst 8 steals noteren tegen de Sacramento State Hornets en 30 punten en 7 rebounds tegen de Morehead State Eagles. UCLA is nog steeds ongeslagen dit seizoen en Adams is daarvoor verantwoordelijk, samen met big man Tony Parker. Adams is voorlopig enorm efficiënt en zorgt voor een hoop steals (meer dan drie per wedstrijd).

Statline van de week: Marcus Smart (Oklahoma State) vs Memphis

Marcus Smart had een moeilijke eerste week maar kwam in week twee helemaal los. Hij tekende voor liefst 39 punten, vier rebounds, vier assists, vijf steals en twee blocks terwijl hij 11 op 21 schoten maakte, 5 op 10 driepunters en 12 op 16 vrije worpen in een 101-80 zege tegen de Memphis Tigers. Smart was gewoon all out. Hij was agressief, maakte altijd de juiste keuze, verdedigde als een gek… Dit was Marcus Smart op zijn best. Pure klasse!

MarcusSmartdunk

 

 

 

 

 

 

 

Er waren deze week wel een hoop prestaties de moeite waard om te vermelden in deze sectie. Zo scoorde Frank Kaminsky liefst 43 punten voor de Wisconson Badgers in de 103-85 zege tegen North Dakota. In diezelfde wedstrijd tekende Troy Huff van North Dakota voor 37 punten in 28 minuten. Daarnaast was Jahii Carson van Arizona State goed voor 40 punten en 7 assists in de 86-80 zege tegen UNLV. Tot slot viel er wederom een triple-double. Kyle Anderson tekende voor 13 punten, 12 rebounds en 11 assists in de 81-70 zege van de UCLA Bruins tegen Morehead State.

Last but not least willen we jou de play of the week niet onthouden. De wedstrijd tussen de New Mexico Lobos en de UAB Blazers werd pas beslecht na twee verlengingen. New Mexico trok uiteindelijk met 97-94 aan het langste eind. Kendall Williams van de Lobos zorgde op de buzzer van de reguliere speeltijd dat er minstens één extra periode nodig was.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen