Einde seizoen voor Derrick Rose na knieoperatie

Door

New York Knicks v Chicago Bulls#TheReturn duurde dit seizoen slechts tien wedstrijden. De Chicago Bulls maakten maandag bekend dat Derrick Rose de rest van het seizoen mist. De meniscusoperatie aan de rechterknie van de 25-jarige spelverdeler verliep succesvol. De 2011 MVP blesseerde zijn knie vrijdag in de wedstrijd tegen de Portland Trail Blazers.

Na overleg koos Rose voor de meest voorzichtige van de twee behandelingen. Natuurlijk, zijn herstelperiode is nu langer dan dat hij bij de andere operatie had gehad, maar op de lange termijn zal hij minder last hebben van complicaties. Opvallend was dat de Bulls direct het nieuw bekend maakten, ter vergelijking met Rose zijn eerste blessure.

Rose miste het gehele seizoen 2012-2013 vanwege een gescheurde kruisband in de linkerknie en speelde slechts 39 van de 66 wedstrijden in de 2011-2012 lockout seizoen. Dat houdt in dat hij in een periode van drie jaar minder dan 50 wedstrijden in actie kwam.

Het is duidelijk dat het mentaal opnieuw een klap is voor Rose, maar de Chicago native kan hoop putten uit het feit dat Russell Westbrook succesvol terugkeerde van zijn meniscusoperatie aan de rechterknie.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen