Spurs verslaan Pelicans voor elfde overwinning op een rij

San Antonio Spurs v Atlanta HawksThere’s no I in TEAM. Een gezegde dat van toepassing is op de San Antonio Spurs. Manu Ginobili leidde zeven spelers in de dubbele cijfers met zestien punten in de eenvoudige 112-93 overwinning op de New Orleans Pelicans. De elfde overwinning op een rij voor de ploeg van Greg Popovich die 30 assists noteerde op 44 field goals.

Het waren vooral de reservespelers van de Spurs die voor een boost zorgden. Marco Belinelli scoorde veertien punten, Boris Diaw dertien punten en Patty Mills twaalf punten. De bank had bijna meer assists (zestien) dan de Pelicans (21).

Tip-Off
Over elf overwinningen op een rij gesproken. De Portland Trail Blazers evenaarden the streak van de Spurs met een 102-91 overwinning op een ploeg die de New York Knicks moeten voorstellen. Nicolas Batum was goed voor 23 punten, zeven rebounds en zes assists. LaMarcus Aldrigde eindigde met achttien punten en veertien rebounds. Bij de Knicks wist Iman Shumpert het te presteren om niet één schot te maken (0-uit-3).

Three Point Play

• LeBron James scoorde 35 punten op slechts veertien schoten en leidde de Miami Heat naar een 107-92 overwinning op de Phoenix Suns. Dwynade Wade was zo onder de indruk van de prestatie van de viervoudig MVP, dat hij een radslag maakte.

• De Indiana Pacers verbeterden hun record naar 13-1 dankzij een 98-84 overwinning op de Minnesota Timberwolves. Paul George en George Hill scoorden beide 26 punten voor de Pacers die het vierde kwart openden met een 14-2 run. George maakte elf van zijn 26 punten in de tweede helft en scoort van alle spelers in de NBA de meeste punten in het derde en vierde kwart.

• Marc Gasol zal de eerste drie tot vier weken rust moeten houden. De Houston Rockets profiteerden van het feit dat de Spanjaard niet onder het bord staat om de basket te verdedigen. Chandler Parsons scoorde zeventien punten in de 93-86 overwinning op de Grizzlies.

Stat of the Night
LeBron James: 33 MIN, 35 PT, 5 REB, 4 ASS, 1 STL, 1 BLK, 11-14 FG, 2-4 3PT, 11-11 FT

Michael Beasley zou op de kermis niet misstaan.