Pittsburgh nipt te sterk voor Bowling Green

Notre Dame v PittsburghIn de Little Ceasars Bowl stonden Pittsburg en Bowling Green tegenover elkaar. Twee teams die echt aan elkaar gewaagd zijn met als resultaat een uiterst spannende en boeiende wedstrijd. Nadat Pittsburgh quarterback Tom Savage met een blessure in de kleedkamer achter moest blijven aan het begin van de tweede helft leek Bowling Green ineens de grote favoriet. Zijn vervanger Chad Voytik zag echter zijn kans en bezorgde Pittsburgh de winst met 30-27.

Bowling Green heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug met tien overwinningen, waaronder tegen Northern Illinois en ging als lichte favoriet de wedstrijd in. Dat de spelers van Pittsburgh geen koekenbakkers zijn was echter al bekend. Met overwinningen op Notre Dame en Duke hadden ze hun visitekaartje afgegeven. Beide teams hadden er dan ook zin in. Af en toe zelfs iets teveel.

Fight

Voor rust had Pittsburgh de overhand. Een paar minuten voor rust stonden de Panthers met 17-3 voor. In de laatste twee minuten van de eerste helft leek de wedstrijd echter volledig om te draaien. Bowling Green scoorde een touchdown en aansluitend moest Pittsburgh quarterback Tom Savage met een blessure naar de kleedkamer om niet terug te keren. Zonder Savage als quarterback viel de aanval van Pittsburgh stil, waardoor Bowling Green met 20-17 de voorsprong kon pakken. De wedstrijd had echter nog een ommekeer in het verschiet.

Het vierde kwart was namelijk zonder twijfel voor Chad Voytik, de vervanger van Tom Savage als Pittsburg quarterback. Juist toen de wedstrijd het maximum aan spanning bereikte stond deze freshman op. Met een touchdown rush en enkele mooie passes bracht hij Pittsburgh voorbij Bowling Green, met als hoogtepunt een pass van 62 yards op wide receiver Tyler Boyd. Een naam overigens om te onthouden. Freshman Tyler Boyd heeft kwaliteiten die vergelijkbaar zijn met die van een voormalige Pittsburgh Panther: Larry Fitzgerald.

Ook het vermelden waard zijn de 229 rushing yards en de touchdown van running back James Conner. Net als Boyd en Voytik een freshman. Met drie zulke goede en vooral jonge spelers heeft Pittsburgh alle reden om met vertrouwen naar het komende seizoen te kijken.