Marshall indrukwekkend in Military Bowl

Door

Military Bowl Presented by Northrop Grumman - Marshall v MarylandHoewel het voor Maryland bijna een thuiswedstrijd was en Maryland over een meer ervaren ploeg beschikt, was het Marshall dat opstond toen het er echt om ging. Met name Marshall quarterback Rakeem Cato liet zien uit het juiste hout gesneden te zijn in de 31-20 overwinning over Maryland.

We are Marshall

Marshall is vooral bekend dankzij de film We are Marshall over de gevolgen van de verschrikkelijke vliegtuigcrash van 14 november 1970 waarbij bijna het volledige team het leven verloor. Na deze ramp is Marshall heel langzaam opnieuw gaan bouwen aan een footballprogramma en de resultaten worden ieder jaar beter.

Na bijna alleen maar verliespartijen in de jaren zeventig, kwamen de winnende seizoenen in de jaren tachtig en vervolgens twee nationale kampioenschappen op het FCS, dus tweede, niveau in het college football in de jaren negentig. Na deze kampioenschappen volgde de overstap naar het hoogste niveau.

Hoewel Marshall in een kleine divisie speelt, was het team dit seizoen al opgevallen door fris aanvallend spel. De enige vraag die nog bestond was hoe ze het zouden doen tegen een team uit een grotere divisie en dat antwoord kwam in de Military Bowl.

Maryland kon lang weerstand bieden en nam begin vierde kwart zelfs de leiding met 20-17. De rest van het vierde kwart was echter volledig voor Rakeem Cato en de Marshall Thundering Hurd. Dankzij een bijna foutloze passing game wist Marshall nog twee touchdowns te scoren om uiteindelijk relatief eenvoudig te winnen.

De winst in de Military Bowl is natuurlijk prachtig voor Marshall, het moet volgend seizoen nog mooier kunnen. Marshall is, samen met Oregon State, één van de weinige teams die dit seizoen al indrukwekkend spel lieten zien en waarbij volgend jaar bijna alle startende spelers terugkeren. Verwacht volgend jaar dus een nog beter Marshall. En hoewel het nog erg vroeg is, de naam van Rakeem Cato zingt nu al rond als het om de Heisman Trophy van 2014 gaat.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen