Auburn verslikt zich in Mississippi State

Auburn v Mississippi State

In de Game of the Week bleken de #3 Mississippi State Bulldogs een maatje te groot voor de hoger ingeschatte #2 Auburn Tigers. Vooral dankzij knullige fouten in het begin, zag de finalist van vorig jaar een overwinning aan zich voorbij gaan. Mississippi State won met 38-23.

Dak Attack

De Mississippi State Bulldogs waren in het eerste kwart heer en meester tegen Auburn, die zelf vorige week nog gehakt maakten van de LSU Tigers. De Bulldogs maken er inmiddels een gewoonte van door vooral in de eerste helft te domineren en een grote voorsprong op te bouwen. Auburn was, ondanks de waarschuwingen, duidelijk niet voorbereid op de Dak Attack en dankzij twee vroege turnovers stonden de Bulldogs al vrij snel voor. Mississippi State-quarterback Dak Prescott, in totaal goed voor 367 yards, 3 touchdowns en twee interceptions, gaf De’Runnya Wilson de kans om de Bulldogs op voorsprong te zetten om daarna, samen met Josh Robinson, de score verder uit te breiden naar 21-0.

Daarna kwam de klad erin bij de Bulldogs, die dit seizoen zijn uitgegroeid tot verrassing vande SEC West. Interceptions en verloren fumbles sloegen toe bij de ploeg uit Stark Vegas, maar de Auburn Tigers wisten zelfs deze aangereikte kansen niet in een grotere score om te zetten.

Na rust leken de Tigers zich te herstellen van een dramatische eerste helft. Nick Marshall, ondanks twee interceptions goed voor 309 all purpose yards en twee touchdowns, zag een diepe pass op Sammie Coates onterecht afgekeurd worden, maar hield zijn ploeg daarna alsnog in de race door Duke Williams in de endzone te vinden, die de stand op 28-20 zette.

De Bulldogs haalden de trekker pas definitief over in het vierde kwart, na opnieuw een turnover van Auburn. Josh Robinson sloeg met zijn tweede rushing touchdown van de dag het beslissende gat, waarmee Mississippi State de overwinning niet meer kon ontgaan.

Oregon weerstaat late comeback UCLA

Marcus Mariota bezorgde de #12 Oregon Ducks, na het verlies tegen Arizona, weer een overwinning, nu tegen de #18 UCLA Bruins. De Heisman-kandidaat was met 210 yards en vier touchdowns opnieuw de uitblinker voor de ploeg van coach Mark Helfrich in de 42-30 overwinning op de Pac-12 rivaal.

Beide ploegen moesten zich revancheren voor een verliespartij en Oregon slaagde daar beter in dan de UCLA Bruins. De bezoekers uit Eugene pakten al vroeg de leiding via een rushing touchdown van Mariota en kwamen uiteindelijk op een ruststand uit van 21-10 in het voordeel van de Ducks.

De verdediging van Oregon presteerde dit keer wel naar behoren en met een mix van running en passing game sloegen de Ducks toe. De Bruins daarentegen waren vooral aangewezen op het verdedigen en dat was voor de Bruins-coaching staff best frustrerend.

Brett Hundley, quarterback van de Bruins, haalde niet zijn niveau en de aanval van UCLA liep telkens vast op de uitstekende verdediging van Oregon. In de tweede helft zette Oregon nog even aan, maar daarna namen de Ducks gas terug, waardoor de Bruins een grote slachtpartij nog konden voorkomen. Hundley kreeg opeens alle ruimte en UCLA scoorde daardoor 21 unanswered points, waardoor de wedstrijd eindigde in een 42-30 overwinning voor de Ducks.

De Ducks werden al afgeschreven, maar nu er zoveel grote ploegen al tegen een verlies aanliepen, en UCLA werd verslagen, kan Oregon nog blijven hopen. Voor de Bruins is de nederlaag opnieuw een bevestiging van een teleurstellend seizoen.