Clipboard: Let’s get physical

Door

Spanning en sensatie slaan de klok in de NBA op dit moment. Spanning omdat elke confrontatie in de halve finales van de play-offs gelijk op gaat. En sensatie omdat sommige teams dat op een fysieke manier proberen te bereiken. Elke zondag (of maandag) rond de klok van 16:00 uur zal Sport Amerika jullie hier op de hoogte te brengen van wat er de afgelopen week in de NBA gebeurde. Reageren kan via Twitter

clipboard600A Clipboard: Fighting Jazz & Lakers

Heat en Bulls maken er een stevig gevecht van

Basketbal was ooit bedoeld als een non-contact sport. Dat houdt in, het woord zegt het al, dat er geen lichamelijk contact mag zijn tussen de spelers. In de loop der jaren is die regel een beetje vertroebeld. Nou zijn NBA-spelers vaak grote stoere kerels die niet snel zullen zeuren over een stevige box-out of een tik op de arm. ‘Uitdelen en incasseren’ is vaak het credo. Echter, de Heat en met name de Bulls proberen van de non-contact sport een full-contact sport te maken. In de laatste twee wedstrijden waren beide teams gezamenlijk goed voor 12 (!) technische fouten. Daarnaast werden drie Bulls-spelers vroegtijdig door de scheidsrechters naar de kleedkamer gestuurd.

Mohammed maakt een rare en onnodige fout op James. James reageert en krijgt een technische fout en vervolgens heeft Mohammed last van kortsluiting in de bovenkamer.

Zelfs onderling lopen de emoties hoog op, maar Bosh en Chalmers lijken eruit te komen met z’n tweeën. Toeschouwer Noah had dat graag anders gezien. Als ‘iemand nakijken na een dunk’ een technische fout voor ‘taunting’ is, wat is dit dan…..

Zeehondje afdrogen

De ‘afdroog-award’ van deze week gaat naar de Indiana Pacers. In negatieve zin wel te verstaan. In wedstrijd twee kregen de Pacers billenkoek van de New York Knicks en gingen met 79-105 onderuit. En dat is balen, ook als je half mens-half zeehond bent…

———-

Starting 5 of the week

PG: Mike Conley. Mike Conley gaat als een trein in de laatste wedstrijden. De spelverdeler van de Memphis Grizzlies is in de serie tegen OKC tot nu toe goed voor 53 punten, 22 rebounds en 18 assists. En daarmee leidt de kleine man zijn team naar een 2-1 voorsprong.

Golden State Warriors v San Antonio Spurs - Game TwoSG: Klay Thompson. Liet in de gewonnen tweede wedstrijd 34 punten en 14 rebounds aantekenen.  Is met zijn pure schot minstens net zo gevaarlijk als Curry. De combinatie van die twee kan San Antonio nog wel eens problemen opleveren.

SF: Kevin Durant. Na drie wedstrijden zit Durant al op 96 punten, 37 rebounds en 20 assists. Dat zijn gemiddelden van 32, ruim twaalf en bijna zeven. Wat kan één speler nog meer doen dan wat KD deze wedstrijden doet?! Zelfs Michael Jordan had Pippin en Rodman nodig…

PF: Marc Gasol. Conley is lekker bezig op het moment, Randolph is altijd wel goed voor 20 punten en tien rebounds, maar de belangrijkste (en eigenlijk ook beste) Grizzly is Marc Gasol. De Spanjaard scoort, rebound en passt. Daarnaast maakt hij op de juiste momenten de juiste beslissingen.

C: Roy Hibbert. Hibbert noteerde in wedstrijd drie tegen de Knicks een persoonlijk record punten. Hoewel 24 punten misschien niet schikbarend hoog is, zullen de Pacers er erg blij mee zijn. Verdedigend zijn Hibbert en Indiana bijzonder sterk, aanvallend meestal iets minder. Des te mooier de 24 punten van de lange center.

———-

Topteams of the week

Memphis Grizzlies, 2-1 voor tegen OKC

Stonden 0-1 achter en weten dus een wedstrijd in Oklahoma te stelen. Ook zonder Westbrook zijn de Thunder een bijzonder gevaarlijk team. De degelijke Grizzlies laten zich de kop niet gek maken en zijn misschien wel op weg naar een finale-plaats.

Miami Heat, 2-1 voor tegen Chicago

Kwamen ook, onverwachts, op een 0-1 achterstand. En in het geval van de Heat wordt dat gezien als een 0-10 achterstand. Inmiddels staan ze dus, gewoon, 2-1 voor. Ondanks het fysieke geweld van de Bulls.

Indiana Pacers, 2-1 voor tegen New York

De Pacers en Grizzlies lijken best een beetje op elkaar. Verdedigend erg sterk en niet één echte superster die de boel op sleeptouw neemt. In beide gevallen blijkt dat ook (nog) niet nodig te zijn. De Pacers houden Carmelo Anthony in bedwang en pakken zo de 2-1 voorsprong.

———-

Top 5 plays of the week

5. Durant block

4. Felton off glass to K-Mart

3. Durant dunk

2. ‘Melo making posters

1. Shumpert putting it back

Lees hier het Clipboard van vorige week: En toen waren er nog acht

Ook leuk om te lezen