Clippers blijven winnen en ademen in nek van Thunder

Door

1recap13 Heat eenvoudig langs Minnesota, Bulls verslaan Celtics

New Orleans Hornets @ Los Angeles Clippers 77 – 93

De Los Angeles Clippers kwamen op een wel heel makkelijke manier aan hun 11e overwinning op rij. De Hornets konden ze het de gehele wedstrijd niet moeilijk maken en de Clippers hoefden dan ook niet vol gas te gaan om te winnen. Zowel Jordan als Griffin als zelfs Chris Paul gingen nog wel een paar keer vol gas richting basket om te dunken. Gedurende de wedstrijd wist CP3 ook nog even de 5000ste assist van zijn carriere te geven. De Clippers winnen zo hun 11e wedstrijd op rij en evenaren daarmee hun clubrecord. Nog één overwinning dus en ze hebben een nieuw record te pakken. Paul eindige de wedstrijd met 12 assists en 10 punten. Blake Griffin voegde daar 18 punten aan toe.

Golden State Warriors @ Sacramento Kings 127 – 131

Nee, dit was geen overtime-wedstrijd. De Warriors en Kings maakten er een lekker aanvallend potje basketbal van. Oorzaak en gevolg daarvan is dat veel spelers hoge scores haalden. Bij de Warriors scoorden Jack 28, Lee 29 en Curry 32 punten, maar het bleek niet genoeg voor de winst. Bij de Kings scoorden zeven spelers in de dubbele cijfers. Cousins en Brooks deden dat als beste met respectievelijk 24 en 23 punten. Ook Marcus Thornton, terug na het missen van vier wedstrijden, was belangrijk met 19 punten.

Milwaukee Bucks @ Memphis Grizzlies 80 – 90

Brandon Jennings en vooral Monta Ellis hadden het lastig deze wedstrijd. Jennings eindigde nog wel met 26 punten, maar samen schoot het duo 10 op 40, waarvan 1 op 14 van Ellis. Het bleek funest voor het verloop van de wedstrijd. De Grizzlies speelden hun bekende spel en konden daardoor als team de overwinning binnen halen. Zach Randolph was het opvallendst met 15 punten en 17 rebounds.

Charlotte Bobcats @ Phoenix Suns 104 – 121

Een uitgebalanceerde aanval zorgde voor de vierde overwinning op rij voor de Suns. De Bobcats konden het niveau van Phoenix niet bijbenen en laatstgenoemden kwamen eigenlijk nooit echt in de problemen. Drie Suns scoorden 20 punten of meer waarvan Shannon Brown er de meeste ingooide, namelijk 26. Goran Dragic scoorde 21 punten en gaf 11 assists. Aan de andere kant waren het jonkies Walker en Kidd-Gilchrist die er nog iets van probeerden te maken met respectievelijk 27 en 25 punten. Het bleek niet voldoende om het 13e verlies op rij te voorkomen.

Philadelhia 76ers @ Houston Rockets 103 – 125

Zes Rockets scoorden in dubbele cijfers en niet voor het eerst dit seizoen dat James Harden daar bovenuit stak met 33 punten. Hij werd voornamelijk geholpen door de big-man van de Rockets Omer Asik met 17 punten en 15 rebounds. Ook de Sixers probeerden de vreugde en de bal met elkaar te delen en zes van hen scoorden ook dubbele cijfers. Alleen waren het bankspelers Nick Young en Dorell Wright die met 21 en 20 punten de kar moesten trekken terwijl de startende vijf het een beetje af lieten weten.

Ook leuk om te lezen