NBA Playoffs Update #23 – Cavaliers sweepen Raptors, Sixers leven nog

De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

SIXERS LEVEN NOG NA WINST IN EIGEN HUIS

DE HEADLINES

Het is de Boston Celtics niet gelukt om de Philadelphia 76’ers te sweepen in de halve finale van de play-offs in het oosten. De Sixers wisten de wedstrijd in het eigen Wells Fargo Center met 103-92 te winnen. In een wedstrijd waar het tot aan halftime redelijk gelijk op ging, trok het team van Brett Brown de voorsprong in de tweede helft naar zich toe. Hierdoor werd de voorsprong van de Celtics verkleind naar 3-1. Bij de Sixers scoorde Dario Saric de meeste punten, 25 in totaal. Bij de Celtics was het alweer rookie Jayson Tatum die de meeste punten scoorde, met 20.

Het was vooral de eerste helft een fysieke wedstrijd. Door het felle en agressieve spel van Philly hadden de Celtics voor rust al vier spelers met elk drie persoonlijke fouten. Hierdoor moesten onder andere Jaylen Brown en Jayson Tatum een groot deel van het tweede kwart missen.

De agressie kwam vooral naar voren bij een akkefietje tussen Terry Rozier en Joel Embiid. Rozier maakte een aanvallende fout, zijn eerste turnover in 144 minuten. Embiid probeerde de bal uit de handen van Rozier te trekken waarna de twee elkaar fysiek opzochten. Het bleef echter bij duwen en trekken, waarvoor beide spelers een technische fout ontvingen. Embiid scoorde vervolgens een driepunter waarop het Wells Fargo Center ontplofte, tot Rozier direct daarna ook een driepunter raak gooide.

T.J. MCONNELL ALS GEHEIM WAPEN

Brett Brown liet Robert Covington op de bank en startte met T.J. McConnell. De kleine point guard had een career-high met 19 punten, zeven rebounds en vijf assists. Daarnaast was hij overal op het veld te vinden, zowel met als zonder bal. Hij scoorde de easy points, gaf telkens de extra pass en dook op elke loose ball in zijn buurt. Voor TJ was het pas zijn tweede start van het seizoen, nadat hij dit jaar plaats moest maken voor Ben Simmons in de basis.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Het is nog steeds een bijna onmogelijke taak voor Philadelphia om de 3-1 voorsprong van de Boston Celtics nog in te halen. De Celtics kunnen het aanstaande woensdag- op donderdagnacht in het eigen TD Garden afmaken. De wedstrijd staat gepland om 02:00 uur Nederlandse tijd. Win or go home!

CAVALIERS MET SWEEP RICHTING CONFERENCE FINALS

LeBron James heeft met zijn Cleveland Cavaliers de conference finals gehaald door de Raptors met 4-0 te sweepen. In de beslissende wedstrijd in de Quicken Loans Arena in Cleveland werd het maar liefst 128-93 in het voordeel voor de Cavs. Met deze sweep is Toronto het eerste team wat voor de conference finals gesweept wordt als nummer één van de conference, sinds het conference-model in 1971 werd ingevoerd. Het is daarnaast al het derde jaar op rij dat de Raptors in de play-offs door de Cavaliers worden uitgeschakeld. De Cavs hadden in de vorige ronde nog de nodige moeite met de Indiana Pacers.

De eerste helft leken de Raptors nog in een overwinning te geloven. Halverwege het tweede kwart namen de Cavs echter een steeds grotere voorsprong. In de tweede helft liepen de Cavaliers uit en het leek erop dat de Raptors het lieten lopen. De voorsprong was dan ook 35 punten toen de buzzer voor het laatst te horen was. Voor Toronto was Jonas Valanciunas topscoorder met 18 punten. Bij de Cavs was dit James met 28 punten.

LBJ VERSUS LOWRY EN DEFROZAN

De 4-0 overwinning van de Cleveland Cavaliers is voornamelijk toe te schrijven aan James. Vooraf zou deze match-up een spannend duel gaan worden tussen The King versus Kyle Lowry en DeMar DeRozan. Over de laatste twee wordt nog al eens geroepen dat ze het alleen in regular season kunnen laten zien. DeRozan wordt in de play-offs soms dan ook gekscherend DeFrozan genoemd.

Ook deze wedstrijd liet LeBron weer zien dat hij op zijn 33e nog steeds een absurd hoog niveau kan halen. Hij scoorde 28 punten, gaf 11 assists en pakte acht rebounds. Het verschil tussen de sterren van de beide teams wordt vooral duidelijk in de totale cijfers van de vier wedstrijden.

UP NEXT

Voor de Toronto Raptors zit het seizoen erop. Zij kunnen zich gaan voorbereiden op komend seizoen. De Cleveland Cavaliers kunnen rustig achterover zitten en misschien wel hopen dat de Philadelphia 76’ers het nog spannend weten te houden tegen de Celtics, zodat ze zelf langer rust hebben.