Bryant schiet Lakers naar belangrijke zege op Mavericks

Los Angeles Lakers v Dallas MavericksDe Los Angeles Lakers hebben zondagavond een belangrijke zege gepakt in de race om een play-off plek in de Western Conference. Kobe Bryant leidde zijn team in Dallas naar een 103-99 zege op de Mavericks.

Bryant was goed voor 38 punten, twaalf rebounds en zeven assists in de derde opeenvolgende zege voor LA. Ook Steve Nash had een belangrijk aandeel in de overwinning van de Lakers. De op vier na oudste speler in de NBA (39 jaar oud) was aan het begin van het vierde kwart een grote factor in het bijblijven van de Lakers. Nash eindigde de wedstrijd met twintig punten, maar het was Bryant die met een reeks belangrijke rake schoten aan het einde van dat kwart de wedstrijd wist te beslissen.

Los Angeles overkwam in Texas een herboren Dirk Nowitzki, die zijn beste wedstrijd speelde van het seizoen. De Duitser was goed voor dertig punten en dertien rebounds voor de Mavericks, die ook van bankspelers Vince Carter en Elton Brand een goede wedstrijd kregen. De veteranen Brand en Carter maakten respectievelijk veertien en vijftien punten. Dat maakte dat de wedstrijd tot in de laatste minuut spannend bleef. Mavericks-guard O.J. Mayo kreeg met minder dan tien seconden zelfs nog een kans om de wedstrijd gelijk te trekken, maar miste de driepunter waarna Bryant de wedstrijd vanaf de vrije worplijn in het slot gooide.

Door de overwinning staan de Lakers nu 2,5 wedstrijd achter op de Houston Rockets, die de achtste plaats in het westen bezetten. De Mavericks blijven door de nederlaag steken op de tiende plaats in de conferentie, 4,5 wedstrijd achter de Rockets. Het team van coach Rick Carlisle speelt de komende tien dagen wel twee keer tegen hun directe concurrent om een play-off plaats uit Houston.