Steve Downie rest van het seizoen uitgeschakeld

Door

Colorado Avalanche v Vancouver Canucks

De Colorado Avalanche zullen het de rest van het seizoen moeten doen zonder Steve Downie. De aanvaller heeft in de wedstrijd van dinsdag tegen de Los Angeles Kings zijn voorste kruisband gescheurd.

Operatie

Downie zal een operatie ondergaan die spelen voor hem in de rest van het seizoen onmogelijk maakt. De 25-jarige aanvaller was in de eerste drie wedstrijden van dit seizoen goed voor één assist en zes penalty minutes. Downie valt ook op om zijn eigen onsportiviteit en kreeg al enkele boetes en schorsingen voor onsportief gedrag.

Downie tekende afgelopen zomer een tweejarig contract, nadat hij in februari vorig jaar via een trade met Tampa Bay in Denver terecht kwam. Vorig jaar was hij met 13 punten in 20 wedstrijden redelijk productief.

O’Reilly

Voorlopig wordt het gemis van Downie opgevangen door Chuck Kobasew. Ook Brad Malone, speler van Lake Erie in de AHL, werd opgeroepen. Te verwachten valt dat de Avalanche meer vaart zetten achter het vastleggen van Ryan O’Reilly. De aanvaller is een ongecontracteerde restricted free agent.

O’Reilly scoorde in het afgelopen seizoen 55 punten in 81 wedstrijden en was dit seizoen tot dusver actief in de KHL voor Metallurg Magnitogorsk. De 21-jarige aanvaller scoorde 10 punten in 12 wedstrijden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen