Capitals tevreden terug naar New York

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Na de marathonwedstrijd van afgelopen woensdag waren zowel de Washington Capitals als de New York Rangers blij dat ze pas gistermiddag weer hoefden aan te treden voor alweer de vierde wedstrijd van hun serie. Er bleek van een kater bij de Capitals na ’t verlies van game 3 weinig sprake en dankzij een 3-2 overwinning staat de serie nu 2-2.

Rangers ogen vermoeid
Het waren vooral de Rangers die slecht uit de startblokken kwamen en vermoeid oogden. De ene periode speelt de ploeg van coach Tortorella het spel dat hen de #1 seed opleverde, andere periodes lijkt het lange seizoen hen definitief op te breken. Dat probleem werd ze vooral gisteren fataal en een zwak begin en zwak einde leverde de Capitals twee doelpunten op. Na een 1-0 ruststand voor de hoofdstedelingen werd het wel nog 1-1 en 2-2 in de tweede periode, maar op het derde doelpunt hadden de Rangers geen antwoord meer.

De derde periode werd vooral overschaduwd door wispelturig fluiten van de scheidsrechter. Dat begon overigens al in de tweede periode, toen Alexander Ovechkin ‘slechts’ bestraft werd met 2 minuten voor charging na een hit waarbij hij – in de herhaling – leek te springen om met zijn schouder Dan Girardi te hoog te raken. In de derde periode konden de beslissingen alle kanten op, speelden beide teams rommelig en liet men in het begin erg vaak doorspelen, maar uitgerekend in de laatste minuten kregen de Capitals een powerplay toen hun eigen speler zijn stick eerder liet vallen dan dat hij aangetikt werd.

Eigen schuld
Op die powerplay viel de late 3-2 voor Washington door Mike Green. Dit tot protest van de Rangers, die een overtreding op Callahan vlak voor het doelpunt bestraft wilden zien en even later helemaal ontploften van woede toen – zo bleek uit de herhaling – een delay of game penalty voor een puck over het glas niet gezien werd door de scheidsrechter. De ploeg uit New York had het echter helemaal aan zichzelf te wijten dat ze van hun sterke fases geen gebruik hebben gemaakt om meer te scoren. Het verlies in de schoenen van de scheidsrechter schuiven zou daarom onterecht zijn, maar de slechts 30 seconden durende persconferentie van John Tortorella sprak van zijn kant boekdelen.

De serie keert maandagavond terug in Madison Square Garden en het is aan de Rangers om definitief het initiatief in de serie te nemen, want ze laten door defensieve fouten de Capitals keer op keer in leven en op weg naar een upset. Washington zal vooral blij zijn dat hun topspelers momenteel het verschil maken, want zonder Ovechkin zal ’t lastig worden voor de Caps.

Highlights

Programma
Vanavond spelen om 21,00 Nederlandse tijd de St. Louis Blues en Los Angeles Kings hun vierde wedstrijd. Het is voor de Blues de laatste kans om in leven te blijven, terwijl de Kings azen op een sweep. Later vanavond, om 1.30 onze tijd, spelen de Philadelphia Flyers in New Jersey om ervoor te zorgen dat de Devils geen 3-1 houdgreep op de serie pakken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen