NBA Playoffs Update #38: Rockets dankzij slordige Warriors op 3-2

De laatste stap voor de NBA Finals is dan daar. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

ROCKETS ONDANKS MATIGE HARDEN OP 3-2

DE HEADLINES

De #1 Houston Rockets zijn nog één overwinning verwijderd van de NBA Finals. Afgelopen nacht werd #2 Golden State Warriors getrakteerd op een 94-98 nederlaag, waardoor het vanaf vrijdagnacht do or die is voor de ploeg uit Californië.

De toon werd meteen gezet in het eerste kwart. De Rockets namen na een gelijk opgaand begin van de wedstrijd aan het eind van het eerste kwart het hef in handen. Met een 17-23 voorsprong begonnen de Rockets aan het tweede kwart. In dit tweede kwart werd de voorsprong voornamelijk geconsolideerd. Elke keer wanneer de Warriors dachten dichterbij te komen hadden de Rockets weer een antwoord. Maar dat antwoord ontbrak tijdens de laatste drie minuten van de eerste helft. Dankzij een kleine run van de bezoekers stond het plotseling gelijk: 45-45. Met deze stand gingen beide teams de kleedkamers opzoeken.

SLORDIGE WARRIORS

Nu de Warriors zich in de juist positie hadden gemanoeuvreerd om een overwinning in Houston te pakken, leken zij hier ook gebruik van te willen maken. Vanaf de start van het derde kwart bleven beide teams de voorsprong uitwisselen en werden er geen verschillen gemaakt. De stand na het derde kwart was dan ook 72-71 in het voordeel van de Warriors. Ook in het vierde kwart bleef het duel razend spannend. Plots begonnen de Warriors, met nog vijf minuten te gaan, slordig te worden.

Ballen werden ingeleverd, er werden rare schoten genomen en de Rockets namen een voorsprong van vijf punten.  De Warriors wisten dit gat mede dankzij een late driepunter van Draymond Green weer goed te maken, maar opnieuw ging het vervolgens fout. In eerste instantie kreeg Stephen Curry met 10 seconden te gaan bij een stand van 94-95 de kans om de Warriors op voorsprong te zetten. Hij miste de layup, waarna de Rockets maar 1-2 gingen vanaf de vrije-worplijn. Met 6.7 seconden te gaan kreeg Curry opnieuw de bal, maar leverde hij de bal vervolgens in. Hij paste de bal op precies de verkeerde manier naar Green (rond de heup), die de bal niet kon controleren. Vervolgens maakte de Rockets beide vrije-worpen, waarna de eindstand van 94-98 bereikt was.

HARDEN AFWEZIG

Het meest opvallende aan deze overwinning van de Rockets was dat James Harden eigenlijk een slechte wedstrijd speelde. Hij scoorde dan wel 19 punten, maar schoot 5-21 van het veld en 0-11 (!) van de driepuntlijn. Hij wist dan ook negen punten vanaf de vrije-worplijn te maken (9-9). Chris Paul (20 punten, zeven rebounds en zes assists), Clint Capela (12 punten en 14 rebounds) en Eric Gordon (24 punten) namen de Rockets bij de hand. Bij de Warriors wisten Stephen Curry (22 punten, zeven rebounds en zes assist) en Klay Thompson (23 punten en 4-7 van de driepuntlijn) redelijk te presteren. De enige speler die, wederom, goed speelde was Kevin Durant (29 punten, wel 8-22 van het veld). De Warriors schoten wel beter deze wedstrijd (44% om 37% van het veld en 38% om 30% van de driepuntlijn), maar hadden wel zes turnovers meer dan de Rockets.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Zaterdagnacht zou het wel eens klaar kunnen zijn voor de Golden State Warriors. Om 03.00 zullen de Rockets proberen in Oracle Arena hun plek in de NBA Finals definitief te veroveren. De Warriors zullen proberen een zevende wedstrijd af te dwingen in Houston.

Coverfoto: Troy Taormina / USA TODAY Sports