Donald Sterling: ‘Ik ben géén racist!’

Door

Memphis Grizzlies v San Antonio Spurs - Game One

Donald Sterling heeft van zich doen laten horen. De veel bekritiseerde eigenaar van de Los Angeles Clippers is te behoren op een tape die gepost is door Radar Online. ABC News wist op haar beurt te melden dat de tape authentiek is en dat het inderdaad om zijn stem gaat.

Boete en schorsing
Afgelopen week werd Sterling voor het leven verbannen uit de NBA en kreeg hij bovendien een boete van 2,5 miljoen dollar opgelegd.

De Sterling tapes
Op de tape laat Sterling aan een onbekend persoon weten absoluut geen racist te zijn. ”Denk je dat ik een racist ben? Denk je dat ik alles heb, behalve liefde voor iedereen? Denk je van niet? Je weet dat ik geen racist ben!” Om zijn kant van het verhaal kracht bij te zetten noemt hij als voorbeeld dat hij in het verleden president van een high school in oost Los Angeles is geweest. Een school met een grote diversiteit aan verschillende culturen.

Over zijn managementrol bij de Clippers laat Sterling weten dat het onmogelijk is die taak goed te vervullen als je racistisch bent: ”Hoe kan je in deze business zitten en racist zijn? Denk je dat ik de coach vertel enkel witte spelers te nemen of de beste spelers?”

Gebroken Hart
De miljardair voelde zich behoorlijk verdrietig na de uitlatingen die Earvin ’Magic’ Johnson aan zijn adres deed. ”Het breekt mijn hart dat een man als Magic Johnson, waar ik veel respect voor heb, niet zegt dat eerst de feiten boven tafel moeten komen, dat we eerst eens samen moeten zitten voordat we conclusies trekken,” aldus Sterling. Het is onduidelijk wanneer de tape – waar Sterling met een goede vriend praat – opgenomen is.

Gedwongen verkoop
Ondertussen is Adam Silver, NBA Commissioner, er alles aan gelegen om ervoor te zorgen dat Sterling gedwongen wordt om de Clippers te verkopen. Hij drong er bij alle andere teameigenaren op aan om Sterling tot verkoop te dwingen. Op de tape briest Sterling, toch al niet van plan de club in de verkoop te doen, dat dat idee wat hem betreft weinig vruchtbaar is: ”Als advocaat weet ik, althans in mijn opinie, dat je in Amerika niemand kan dwingen om zijn of haar eigendom te verkopen.”

Shelly Sterling, Donald’s vrouw en mede-eigenaar van de Clippers, liet ook al weten niet aan een verkoop te denken en er alles aan te doen om de club binnen de familie te houden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen