Suns kijken terug op geweldig seizoen na uitschakeling

Door

Memphis Grizzlies v Phoenix Suns

De teleurstelling bij de spelers van de Phoenix Suns is van het gezicht af te lezen kort na de 97-91 thuisnederlaag tegen de Memphis Grizzlies. Logisch, want geen play-offs. Maar al snel komt het besef wat een geweldig seizoen de ploeg achter de rug heeft, want wie had er gedacht dat de Suns zouden strijden voor de play-offs? “Het was erg leuk om de mensen dit seizoen het tegendeel te bewijzen”, zei sterspeler Goran Dragic tegenover ESPN.

Vergeet niet, de Suns eindigden vorig jaar met het slechtste record in de Western Conference en de verwachting was dat ze dit seizoen maximaal negentien wedstrijden zouden winnen na het verhandelen van veteranen Marcin Gortat, Luis Scola en Jared Dudley en de sleutels van de auto te overhandigen aan rookie-coach Jeff Hornacek.

Coach Hornacek vanaf de eerste dag duidelijk
Hornacek drukte direct zijn stempel op de ploeg door in de voorbereiding alle Summer League-wedstrijden te coachen. En het was Hornacek die Dragic’s twijfels over het aantrekken van de jonge explosieve guard Eric Bledsoe wegnam door aan te geven met beide guards te willen spelen. En dat pakte goed uit.

Dragic en Bledsoe domineerden in de backcourt en het duo kreeg bijval van één van de Plumdog Millionaires (Miles dus), veteraan P.J. Tucker, de Morris Twins en heat check guy/springveer Gerald Green die in de 33 wedstrijden die Bledsoe miste vanwege een blessure goed was voor 18.1 punten met 45% FG, 39% 3PT en 87% FT.

“Als ik één ding moet uitlichten is het wel dat de jongens hebben gestreden”, kijkt Hornacek terug. “Vooral omdat we het seizoen begonnen met de verwachting dat we negentien wedstrijden zouden winnen. We wilden ze hard, maar vooral als een team laten spelen om daarop verder te kunnen bouwen. Dat is gelukt.”

En de toekomst ziet er inderdaad zonnig uit. Mede dankzij het werk van GM Ryan McDonough beschikken de Suns in de komende twee NBA Drafts over zes keuzes uit de eerste ronde. “We hebben de juiste weg in geslagen”, meent Dragic. “Wanneer je zo dichtbij de play-offs bent, wil je meer, maar misschien kwamen we ervaring te kort. Het was een geweldig seizoen en een leuk jaar voor ons.”

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Alerk 9 jaar ago

    Vaarwel…

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen