NBA Update: Popovich blijft langer, jumpin’ Vince Carter

Door

Gregg Popovich

Goed nieuws voor de fans van de San Antonio Spurs en dan in het bijzonder die van de nurkse coach Gregg Popovich. Coach Pop heeft volgens het Britse Business Insider namelijk tegenover ESPN opgebiecht dat hij waarschijnlijk langer aanblijft bij de Texaanse topploeg. De reden? De komst van LaMarcus Aldridge en het vierjarige contract dat de voormalige sterspeler van de Portland Trail Blazers heeft getekend bij de Spurs.

Volgens Popovich kan hij niet het maken om, nu Aldridge zich voor zo lang heeft gecommitteerd aan San Antonio, binnen afzienbare tijd weer af te zwaaien. “Ik kan niet tegen hem zeggen: ‘LaMarcus, we willen graag dat je tekent, doei’. Dus heb ik me verbonden aan die jongens, aan LaMarcus, en ik moet die belofte houden.”

Dat betekent dat Popovich ondanks de verhalen in de wandelgangen vooralsnog niet gaat afzwaaien samen met zijn grote ster Tim Duncan – zoals Marc Stein van ESPN afgelopen zomer al voorspelde. Lange tijd leek het erop dat beide ‘veteranen’ hun lot aan elkaar hadden verbonden, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Of gaat ‘The Big Fundamental’ ook nog een aantal jaartjes door met basketballen…?

Bucks-spelers tekenen zichzelf
Je moet wat, op zo’n oersaaie mediadag nog voordat het NBA-seizoen goed en wel begonnen is. Dus wat doe je dan? Je laat de spelers van de Milwaukee Bucks elkaar tekenen, in de hoop dat het resultaat de nodige pareltjes oplevert. Houdt u van abstracte kunst? Dan zijn de Bucks uw man.

Vooral de tekenkunsten van Chris Copeland en Damien Inglis laten te wensen over. Copeland kan zich met zijn Picasso-achtige Zwarte Piet-interpretatie van Tyler Ennis wat ons betreft direct melden bij de overkoepelende Sinterklaasvereniging, en Inglis keek waarschijnlijk naar een willekeurige Chinees in plaats van naar een foto van Charlie Westbrook, die hij eigenlijk moest natekenen.

Eén plaatje willen we u echter niet onthouden, en dat is in positieve zin. Jongeling Jabari Parker gooide er namelijk allesbehalve met de pet naar, en zijn tekening van John Henson is niet alleen best gelijkend, maar verraadt ook een serieuze aanpak, inclusief globale schetsen van een mensenhoofd. Onvermoed tekentalentje, die Parker!

henson

Jumpin’ Vince Carter
Anno 2015 is er nog altijd niks mis met de springcapaciteiten van Vince Carter. Dat de dunklegende beschikt over de nodige dosis hops is geen geheim gezien zijn legendarische zege in de Slam Dunk Contest in 2000 — The Elbow Dunk! — maar dat is toch ook al weer enige tijd geleden. Carter is inmiddels 38 jaar oud, en mag tot de éminences grises van de NBA worden gerekend. Des te opmerkelijker is het dat hij nog altijd zo hoog kan springen.

At the age of 38, Vince Carter can still fly! #HalfManHalfAmazing

A photo posted by P3 (@p3sportscience) on

Wie weet heeft een en ander te maken met het onconventionele trainingsschema dat hij heeft gevolgd in de zomermaanden. In plaats van zijn eigen trainingsroutines af te draaien in een gymzaal thuis besloot Carter namelijk mee te doen met Summer League van de Memphis Grizzlies. Tussen al die jeugdige wildebrassen moet je inderdaad wel over jonge benen beschikken!

Martin maakt New York Knicks belachelijk
Een flinke diss van Kevin Martin aan het adres van Phil Jackson en de Knicks. De speler van de Minnesota Timberwolves scoorde ongeveer een jaar geleden 39 punten in één wedstrijd, en dat deed hij zelfs met een gebroken pols. Tijdens de mediadag van de T-Wolves werd hem gevraagd hoe hij dat voor elkaar had gekregen. Het antwoord van Martin is even hilarisch als terecht.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen