Golden State en Atlanta door naar volgende ronde

CurryTwitter

De Golden State Warriors en de Atlanta Hawks verzekerden zich vannacht van de volgende ronde. Beide ploegen waren in een uitwedstrijd te sterk voor hun tegenstander. Atlanta neemt het in de Eastern Conference-finale op tegen de Cleveland Cavaliers. Golden State speelt tegen de Houston Rockets of de Los Angeles Clippers.

De Atlanta Hawks begonnen goed aan de wedstrijd en gingen dan ook met een voorsprong van 45-39 de rust in. Ook na de onderbreking speelde de ploeg van Mike Budenholzer goed. Atlanta liep zelfs uit naar een voorsprong van vijftien (!) punten. Daarna begon Washington aan een inhaalrace. Met succes. De Wizards kwamen met iets minder dan vier minuten te spelen zelfs op voorsprong.

Vervolgens zouden de Hawks weer wakker worden en wat uitlopen. Met 6,1 seconden te gaan zette center Al Horford Atlanta op een voorsprong van drie punten, door één van zijn twee vrije worpen raak te gooien. Washington kreeg nog een kans om in leven te blijven. Paul Pierce raakte een bijna onmogelijke buzzer-beater, maar na het bekijken van de beelden werd duidelijk dat The Truth de bal niet op tijd had losgelaten en daarom krijgen we geen zevende en beslissende wedstrijd, maar gaan de Hawks door naar de volgende ronde. De eindstand vannacht was: 94-91.

DeMarre Carroll werd de topscorer aan de kant van de Hawks. De forward was goed voor 25 punten, tien rebounds en twee steals. Ook Paul Millsap speelde een goede wedstrijd. Hij noteerde een double-double met twintig punten en dertien rebounds. Point guard Jeff Teague had ook twintig punten en was belangrijk als aangever. Hij gaf zeven assists. Kyle Korver viel erg tegen. De shooting guard raakte maar één van zijn acht schoten en ging 0-uit-7 van achter de driepuntslijn.

Wizards
Bradley Beal was opnieuw de uitblinker aan de kant van de Wizards. De shooting guard noteerde 29 punten, zes rebounds en drie assists. Ook John Wall speelde goed. Hij had twintig punten en dertien (!) assists. Paul Pierce en Nene vielen erg tegen.

Golden State Warriors-Memphis Grizzlies
De Golden State Warriors versloegen vannacht redelijk eenvoudig de Memphis Grizzlies met 108-95. Stephen Curry was de grote uitblinker bij de Warriors.

De ploeg van coach Steve Kerr schoot uit de startblokken. De Splash Brothers noteerden samen 22 punten en zes driepunters in het eerste kwart. Al na twaalf minuten ging men met vijftien punten aan de leiding. Na de rust kwamen de Grizzlies nog terug tot één punt. Met nog 1,3 seconden te gaan in het derde kwart maakte Curry het schot van de wedstrijd. De point guard stond bijna in zijn eigen paint en raakte een buzzer-beater, waardoor de Warriors met een voorsprong van 76-68 het laatste kwart ingingen.

In het vierde kwart kwam Golden State niet meer in de problemen. De ploeg zou uiteindelijk met 108-95 winnen.

Curry was met 32 punten, tien assists en zes rebounds de grote man aan de kant van de Warriors. De point guard ging 11-uit-25 en raakte daarnaast acht van zijn dertien driepunters. Thompson was goed voor twintig punten en had drie drietjes.

Marc Gasol speelde een geweldige wedstrijd aan de kant van de Grizzlies. De Spaanse center had 21 punten, vijftien rebounds, vier assists en vijf (!) blocks. Vince Carter (16) en Zach Randolph (15) speelden ook een goede wedstrijd.

De reden waarom de Splash Brothers zo los konden gaan, was de afwezigheid van Tony Allen. Allen speelde slechts vijf minuten vanwege een hamstringblessure.