NBA Recap: Dirk verslaat Clippers, ruziënde Kings winnen

Door

Dallas Mavericks v Phoenix Suns

Het was hét grote affiche van vannacht: de ‘terugkeer’ van DeAndre Jordan in Dallas, na de mislukte transfer van afgelopen zomer. De verwachting was dat de Texaanse fans helemaal door het dolle heen zouden zijn, Jordan zouden trakteren op continu boe-geroep, maar dat de Clippers uiteindelijk (makkelijk) zouden winnen. Niks was minder waar: de Mavericks wonnen met 108-118.

De tien punten verschil waren enigszins geflatteerd. Tot iets meer dan een minuut voor het einde was het verschil tussen beide ploegen namelijk twee punten, maar toen gooide Dirk Nowitzki een feilloze driepunter in het netje. Het was het begin van het einde van de Clippers: CP3 gooide een slechte pass (wat leidde tot succesvolle vrije worpen voor Deron Williams), Austin Rivers miste een driepunter en Lance Stephenson miste twee mogelijkheden.

Nee, het was niet de avond van de Clippers. Blake Griffin bleef redelijk overeind met ‘slechts’ 21 punten (8/19 shooting), maar Chris Paul bleef steken op 11 punten en 11 assists, en DeAndre Jordan – de zondebok – kwam niet verder dan 9 punten en 11 rebounds. Dat laatste verleidde Chandler Parsons, die nog niet helemaal fit is en niet speelde, om uit te halen naar DJ.

Het was wél de avond van Dirk Nowitzki, die meer dan ooit het gezicht is van de Mavs. Met 31 punten en 11 rebounds liet hij zijn dat hij op zijn oude dag – hij is inmiddels 37 jaar! – nog altijd in staat is om fantastische te basketballen “zonder duizend pillen te slikken“. Vooral de efficiëntie van Finals MVP van 2011 was indrukwekkend. In totaal schoot hij vijf van zijn zes driepunters raak, en schoot hij überhaupt 11/14.

Ook Wesley Matthews liet zich in positieve zin gelden voor de Mavericks met 25 punten (meer dus dan de veelvuldig geprezen Blake Griffin) en hoewel Deron Williams zijn ploeggenoten minder in stelling bracht dan zijn directe concurrent en assistkoning Chris Paul, heeft hij inmiddels wel een indrukwekkend winstmoyenne opgebouwd tegen CP3. D-Will staat namelijk op 17 zeges en slechts 5 verliezen.

Het allermooiste van de avond was wel de vriendelijke manier waarop de Twitter-afdeling van de Dallas Mavericks afscheid nam van hun tegenstand. Geen sneer over het verlies (zoals de Clippers deden bij de Grizzlies), geen hoongelach richting DeAndre Jordan, maar gewoon “veilige reis terug!” Of was er toch iets met die smilies?

Ruziënde Kings winnen van Pistons
Ze waren zo goed op weg, de Detroit Pistons. En vannacht leek een uitgelezen mogelijkheid om na de verliespartij tegen de Golden State Warriors de draad weer op te pakken. Niks is namelijk makkelijker dan winnen van een team dat elkaar de tent uit vecht. Maar de Sacramento Kings gebruikten hun woede ten goede en wonnen: 92-101.

Met 33 punten op het wedstrijdformulier DeMarcus Cousins voor de zoveelste de belangrijkste man bij de zegevierende Kings. Maar wie goed kijkt ziet ook dat Rajon Rondo een triple-double noteerde met 14 punten, 15 assists en 11 rebounds. Het is voor Rondo al de tweede driedubbele statistiek van het seizoen, waarmee hij boven triple-double-specialist Russell Westbrook staat.

Aan de kant van de Pistons was vedette Andre Drummond goed voor 14 punten en 17 rebounds, waarmee hij zijn seizoensgemiddelde wederom wat onderuit haalde. Rookie Stanley Johnson maakte vanaf de bank weer een uitstekende indruk met 16 punten, waarmee hij samen met Marcus Morris de tweede plaats bij de Pistons deelde. Als team had Detroit echter geen antwoord op de boze Kings en de driepunters van Cousins.

Wat er precies aan de hand is in Sacramento mag Joost weten. Hoe dan ook lijkt het erop dat er een ruzie is tussen coach George Karl en sterspeler DeMarcus Cousins. Cousins schijnt Karl te hebben uitgescholden, Karl wilde Cousins voor zijn (wan)gedrag schorsen, maar president of basketball operations Vlade Divac stak daar een stokje voor.

Tegelijkertijd heeft Divac ook laten weten dat de spelers niet van George Karl af willen. Hij schijnt het de lange Kings-mannen te hebben voorgelegd, maar die reageerden allen verbaasd toen hij het voorstelde. Met andere woorden: waar ligt nu in hemelsnaam het probleem? Toch bij Boogie?

Hoe slecht de verhoudingen zijn en hoe in zichzelf gekeerd DeMarcus Cousins is bleek wel uit een voorgeval tijdens de wedstrijd. Cousins maakte een belangrijke bucket en Kosta Koufos wilde hem met dit feit feliciteren. High five? Nou nee. Boogie klopte vooral zichzelf op de borst, waardoor Koufos zichzelf maar een hand gaf. Als dat maar goed gaat de komende wedstrijden/dagen…

Score Sheet
New York Knicks @ Charlotte Hornets: 93-95
Los Angeles Lakers @ Orlando Magic: 99-101
Toronto Raptors @ Philadelphia 76ers: 119-103
Indiana Pacers @ Boston Celtics: 102-91
New Orleans Pelicans @ Atlanta Hawks: 98-106
Los Angeles Clippers @ Dallas Mavericks: 108-118
Brooklyn Nets @ Houston Rockets: 106-98
Golden State Warriors @ Memphis Grizzlies: 100-84
Milwaukee Bucks @ Denver Nuggets: 102-103
Detroit Pistons @ Sacramento Kings: 92-101
San Antonio Spurs @ Portland Trail Blazers: 113-101

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Robkazoe 9 jaar ago

    https://youtu.be/F_0wjFP3YsQ?t=103

    Overigens vind ik Koufos het nog wel goed oplossen om die ongemakkelijke high five weg te moffelen. 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen