Sacramento Kings verkocht voor recordbedrag

Door

NBA owners vote to keep Kings in SacramentoDe Sacramento Kings zitten deze week in een rollercoaster ride. Een dag geleden werd de verhuizing naar Seattle afgeblazen. De NBA team-eigenaren stemden tegen een vertrek van de Kings uit Sacramento, maar NBA-baas David Stern liet direct weten dat hij plan B al klaar had liggen.

Stern overtuigde de Maloof familie, eigenaren van de Kings, om een deal te sluiten met een groep investeerders uit Sacramento. De groep staat onder leiding van Vivek Ranadive, een rijke ondernemer die nu nog een deel van de Golden State Warriors bezit. Naar verluidt betalen Ranadive en co 535 miljoen dollar voor de Kings.  Nooit eerder werd er zoveel geld neergelegd voor een NBA franchise.

Grote winnaar van vandaag is de burgemeester van Sacramento. Burgervader en voormalig NBA-ster Kevin Johnson heeft twee jaar lang gestreden om de franchise in zijn stad te houden. Ook de Californische fans vieren feest. Er gloort hoop aan de horizon. Basketballfan Ranadive zou er zomaar voor kunnen zorgen dat hun team er volgend jaar eindelijk weer eens toe doet.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen