NBA Highlight Reel: Career high Brandon Knight, Butler kan vliegen

Door

CUM4rsjWwAEAvdX

Elke ochtend maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketbal.

1. Brandon Knight steelt de show

De point guard van de Suns, Brandon Knight, is bezig met een zeer goed seizoen. Vorige week donderdag scoorde Knight 37 en pakte hij zijn career high aantal punten, en gisteravond verbeterde hij zijn persoonlijke record. Met 38 punten was hij zeer belangrijk in de overwinning tegen de Denver Nuggets.
pa

2. Jimmy Butler vliegt in Oakland

De Bulls gingen ten onder tegen de beste ploeg van de NBA, de Golden State Warriors, maar niet zonder spektakel. Jimmy Butler, die met 28 punten een goede wedstrijd speelde, maakte in het eerste kwart een indrukwekkende alley-oop dunk.

3. Iggy trows it down

Door naar het volgende hoogtepunt in dezelfde wedstrijd, dit keer door de Warriors. Curry gaf de bal weg aan Joakim Noah, maar pakte ‘m gelijk weer af en gooide een alley-oop pass naar Andre Iguodala, die ons even liet terugdenken aan zijn 76ers-tijd.

4. Eerste triple-double voor Marc Gasol

In de overwinning op de worstelende Houston Rockets, pakte Marc Gasol voor het eerst in zijn NBA-carrière een triple-double (16 punten, 11 rebounds en 11 assists). Gasol is misschien wel de allerbeste passer van alle centers in de NBA, dus het komt als een verassing dat dit zijn allereerste triple-double is.

5. Evan Turner zet Brown voor gek

Arme Markel Brown: hij speelt bij de Nets, staat 27 punten achter tegen de Boston Celtics en wordt ook nog eens helemaal weggespeeld door Evan Turner.

6. Wiggins met zijn signature dunk

Het lijkt een vast recept voor Wiggins. Bijna elke wedstrijd snijdt de jonge Canadees naar binnen om een krachtige dunk met twee handen te maken. Ook de Detroit Pistons verdediging had geen schijn van kans tegen de toekomstige ster.

Foto: twitter.com

Ook leuk om te lezen