NBA Recap: Tweede overwinning Pelicans, Clippers weer onderuit

New Orleans Pelicans v Houston Rockets

De New Orleans Pelicans hebben een zeer nodige overwinning geboekt. In het eigen King Smoothie Center versloegen ze de San Antonio Spurs, die hun reeks van zes gewonnen wedstrijden achter elkaar ten einde zien komen: 90-104

De Spurs begonnen goed aan de wedstrijd, na drie minuten hadden ze een 8-0 voorsprong, maar nadat LaMarcus Aldridge door zijn enkel ging en moest worden behandeld in de kleedkamer, begonnen ze veel te missen en gaven ze de bal vaak weg. Aldridge kon in het tweede kwart terugkomen, maar hij kon niet voorkomen dat de grote mannen bij de Pelicans, Anthony Davis en Ryan Anderson, de wedstrijd voor de thuisploeg wonnen.

Anderson, die in goede vorm is, scoorde gisteravond 30 punten (12-21 field goal pogingen, 6 uit 11 driepunters). Anthony Davis, die de wedstrijd van woensdagavond tegen de Oklahoma City Thunder moest missen, scoorde 20 punten, pakte 18 rebounds en maakte een paar belangrijke acties in de laatste minuten van de wedstrijd. De Pick & Roll tussen point guard Ish Smith, die met 13 assists een nieuw career high aantal assists maakte, resulteerde in veel makkelijke punten voor Davis.

Een opvallende statistiek van de wedstrijd: Tim Duncan pakte voor het eerst in zijn carrière geen rebound.

De overwinning op de Spurs was pas de tweede van het seizoen, de Pelicans moeten nu een reeks van overwinningen maken als ze de play-offs nog willen halen dit seizoen. Voor de Spurs is het een heel ander verhaal, met negen winstpartijen uit twaalf wedstrijden zijn ze de enige ploeg in de Western Conference die een klein beetje in de buurt blijven van de Golden State Warriors.

Clippers opnieuw onderuit

Het gaat helemaal niet goed bij de franchise van Steve Ballmer. De L.A. Clippers verloren voor de tweede keer in twee dagen, en hebben nu maar liefst zes van de twaalf wedstrijden verloren. Er moet snel iets veranderen willen de Clippers een home court advantage krijgen in de play-offs. De Portland Trail Blazers, die zeven wedstrijden achter elkaar hadden verloren, pakten de overwinning in de laatste minuten van de wedstrijd.

Het grote probleem dat de Clippers eigenlijk al jaren hebben, is dat ze vaak worden geklopt in de slotfase van de wedstrijd. Keer op keer geeft het team van Doc Rivers de wedstrijd helemaal weg. Hierdoor twijfelen vele kenners of dit team wel kan meedoen in de titelstrijd. Ze missen het clutch gene.

De point guard en grote ster van de Trail Blazers, Damian Lillard (27 punten), was de beul voor de Clippers. Met nog een 3 minuten te gaan nam hij het heft in handen en scoorde drie driepunters achter elkaar. Waarvan twee vanuit gestoorde posities: