NBA Playoffs Update #7 – Cavs 1-2 achter, Wizards & Bucks slaan terug

De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

PACERS ZETTEN JAMES EN CO. OP 1-2 ACHTERSTAND

DE HEADLINES

De Cleveland Cavaliers leken op weg naar een 2-1 voorsprong ten koste van de Indiana Pacers, maar een overweldigende slotfase heeft James en co. alsnog in een lastig parket gebracht. Ondanks dat de Cavaliers lange tijd aan de leiding gingen, en zelfs een voorsprong van 17 punten na twee kwarten hadden, gaf Cleveland het toch weg. En dat terwijl Cleveland dit seizoen 39-0 was wanneer ze met een voorsprong het vierde kwart in gingen. Ook onderstaande tabel laat zien hoelang Cleveland de wedstrijd domineerde.

De voornaamste reden voor de comeback was het spel van de Kroatische scherpschutter Bojan Bogdanovic, die 19 van zijn 30 punten in het derde en vierde kwart noteerde en niet te stoppen was richting het einde van de wedstrijd. Ondanks dat LeBron James aan de kant van Cleveland zijn honderdste playoff double double noteerde (enige speler die dit heeft gedaan, samen met ene Michael Jordan) was het niet genoeg om de furieuze comeback van de Pacers te stoppen.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Cleveland Cavaliers hebben dit seizoen nog niet weten te winnen in Indianapolis, maar zullen dit toch moeten doen als ze het thuisvoordeel terug willen pakken. Game 4 is zondag op maandagnacht om 02:30 in Indianapolis.

BEAL & WALL LOODSEN WIZARDS NAAR EERSTE W

Voor het eerst in de geschiedenis van hun franchise waren de Toronto Raptors op een 2-0 voorsprong gekomen in de play-offs, maar lang heeft de Canadese ploeg er niet van kunnen genieten. John Wall en Bradley Beal waren uit op wraak en scoorden bij elkaar 56 punten om de Washington Wizards met een 122-103 overwinning terug te brengen in deze series.

Ondanks dat de Raptors in het eerste kwart al snel op voorsprong kwamen, waren het de 19 turnovers aan de kant van Toronto die de Wizards terugbrachten. Daarnaast heerste er de hele wedstrijd een intens sfeertje: Markieff Morris en OG Anunoby moesten uit elkaar worden gehouden na een harde foul van de Toronto-rookie. Later wilde Jonas Valanciunas een bal niet teruggeven waarop Bradley Beal deze los wilde trekken, waarna John Wall en Serge Ibaka zich ermee gingen bemoeien en het tot een felle scheldpartij kwam. Vervolgens deed het publiek ook nog een duit in het zakje door ‘USA, USA, USA!’ te schreeuwen, uiteraard met een knipoog naar de oppositie uit Canada.

UP NEXT

Nadat de Washington Wizards zeven van hun laatste acht wedstrijden hadden verloren, zullen ze deze goede vorm nu proberen mee te nemen naar de vierde wedstrijd. Game 4 is zondag op maandagnacht om 00:00 in Washington, D.C.

BUCKS OVERROMPELEN CELTICS IN GAME 3

Onder toeziend oog van Green Bay Packers-quarterback Aaron Rodgers – waarvan bekend werd gemaakt dat hij aandeelhouder is geworden van de Bucks – maakte Milwaukee een statement tegen de Boston Celtics. Onder leiding van Khris Middleton en Giannis Antetokounmpo waren de Bucks van begin tot eind de betere ploeg waardoor het perspectief van de jonge Bucks een stuk beter is geworden. Vooral de defensie vond eindelijk zijn vorm door de Celtics in de eerste helft op een bepaald moment 11 minuten lang zonder field goal te houden.

Dit kwam mede dankzij de jonge Thon Maker, die naast 14 punten ook vijf schoten blockte. De meer ervaren Matthew Dellavedova was er daarnaast voor verantwoordelijk dat Celtics-guard Terry Rozier (negen punten) weinig kon uithalen. De wedstrijd was al zo snel gespeeld, dat Antetokounmpo en Middleton een groot deel van het vierde kwart niet meer hoefde te spelen.

UP NEXT

Als de Boston Celtics niet met een 2-2 stand terug naar Boston willen, zullen ze in game 4 van betere huize moeten komen om de Bucks wel te verslaan. De vierde wedstrijd van deze series is zondagavond in Milwaukee om 19.00 uur.

Coverfoto: via ESPN.com