Cardinals naar NLCS na miraculeuze comeback

Door

Het maakt niet uit hoe slecht de zaken eruit zien voor de St. Louis Cardinals. Ze blijven kalm en weten wat er voor nodig is om te winnen. De titelverdediger plaatste zich vrijdag voor de finale van de National League na een miraculeuze comeback.

De Washington Nationals namen een 7-5 voorsprong mee in de negende inning en waren nog één uit verwijderd van een confrontatie met de San Francisco Giants in de NLCS. Daar dacht Daniel Descalso anders over die met een two-run single gelijk maakte. Peter Kozma zette vervolgens zijn ploeg op een 9-7 voorsprong met eveneens een two-run single.

Grootste comeback ooit in winner-take-all postseason game

Closer Jason Motte gooide in de gelijkmakende slagbeurt de wedstrijd op slot en het zijn de Cardinals die het zondag in de NLCS opnemen tegen de San Francisco Giants. Een domper voor de Nationals die na drie innings een voorsprong van 6-0 hadden in de wedstrijd. “Niemand probeerde om een six-run homerun te slaan”, zei Descalso. “We needed to scratch and claw and get ourselves back in the game.”

Nationals’ closer Drew Storen was in de negende inning met een 7-5 voorsprong twee keer één strike verwijderd van de overwinning, maar gaf in beide gevallen een vrije loop toe, aan Yadier Molina en David Freese. De Nationals hadden de meeste overwinningen in het reguliere seizoen (98), maar verloren hun ace Stephen Strasburg. De organisatie zei dat de jonge werper genoeg had gegooid na zijn revalidatie.

Niks nieuws voor de Cardinals

De comeback overwinning van de Cardinals is niks nieuws. Over de laatste twee seizoenen heeft St. Louis een 6-0 record in zogenaamde elimination games, inclusief zeges in Game 6 en 7 van de 2011 World Series tegen de Texas Rangers. “Ze geloven in zichzelf en in elkaar”, zei Cards’ manager Mike Matheny. “Ze geven gewoon nooit op, dat zegt veel over hun karakter.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen