MLB schorst Escobar na ‘anti-homo tekst’

Door

Yunel Escobar haalde woensdag alle voorpagina’s in Amerika en dat ging niet over zijn sportprestaties. De korte stop van Toronto Blue Jays had zaterdag in de met 3-2 verloren wedstrijd tegen de Boston Red Sox ‘Tu ere Maricon’ (‘Je bent een flikker’) in de ‘eye black’ onder zijn ogen geschreven.

Schorsing
Zijn werkgever schorste hem woensdag in samenspraak met de MLB en de spelersbond voor drie wedstrijden. Daarnaast ontvangt de voormalig Atlanta Braves-speler gedurende die periode ook geen salaris, waardoor hij zo’n 85.000 euro misloopt.

Reactie
Escobar reageerde zelf erg luchtig over het onderwerp. ,,Ik deed het als een grapje, maar echt lang heb ik er niet over nagedacht. Zo’n tien minuten voordat we naar buiten gingen besloot ik het te doen.”

Uiteindelijk kon de 28-jarige Cubaan zijn fout enigzins inzien. ,,Het is natuurlijk wel een grote fout en zal de straf accepteren.”

De Blue Jays hebben aangegeven dit geld te doneren aan organisaties die zich in zetten voor de emancipatie van homoseksuelen in de gemeenschap.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen