New Jersey Devils’ Volchenkov breekt voet in KHL

Door

New Jersey Devils’ Volchenkov breekt voet in KHL - Sport AmerikaAfgelopen weken berichtten wij al zo nu en dan over de uitstroom van NHL-spelers die omwille van de lock-out hun heil zoeken in Europa en andere delen van de wereld. Een aantal van deze sterren zijn al flink naam aan het maken in met name de KHL, maar niet voor iedereen is het uitstapje naar de overkant van de oceaan, vaak uitgevoerd om in vorm te blijven, even succesvol. Anton Volchenkov, defenseman bij de New Jersey Devils, brak deze week namelijk op ongelukkige wijze zijn voet in de Russische ijshockey-league, spelend in de jersey van Torpedo Nizhny Novgorod.

Het voor zowel Volchenkov als de New Jersey Devils vervelende incident gebeurde in een wedstrijd tegen het Metallurg Magnitogorsk. Het is nog niet geheel duidelijk hoelang het incident de defenseman op de tribune’s zal houden, maar zelf is hij positief over het herstellen van de botbreuk. Anton Volchenkov sluit zich met deze blessure aan bij een lijstje van NHL spelers die geblesseerd zijn geraakt in hun overzeese avontuur.

Wat dit betekent voor NHL-franchises is lastig te zeggen. Aan de ene kant is het goed voor spelers om wedstrijdritme te behouden in de KHL, maar de Devils zouden wel tegen een probleem aanlopen als de lock-out een dezer dagen op zijn einde zou lopen. Is dat risico het waard voor zowel spelers als de teams? Relativerend feit is echter wel dat Volchenkov niet onbekend is met blessures. In slechts vier van zijn tot nu toe negen seizoen als prof wist hij meer dan 70 van de in totaal 82 wedstrijden te spelen. Met zijn ruige spel hoort dit er in principe bij, dus is het hopen dat de Devils dit risico ook hebben ingecalculeerd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen