Huwelijk 49ers en Randy Moss is voorbij

Door

NFC Championship - San Francisco 49ers v Atlanta FalconsHet verblijf van veteran receiver Randy Moss in de ‘City by the Bay’ is voorbij. Het ligt niet in lijn der verwachting dat er een re-sign komt voor het seizoen 2013. De San Francisco 49ers zouden dit gemeld hebben aan Pro Football Talk. Hoewel Moss slechts 28 passes tijdens het reguliere seizoen en zeven in de play-offs ving voor de NFC champion Niners, wordt hij door teamgenoten, laatst nog Michael Crabtree, een echte leider genoemd door het jonge receiving corps. Zijn uitgesproken persoonlijkheid in en rond de kleedkamer was één van zijn belangrijkste taken afgelopen seizoen. Hij sloeg echter de spijker mis door op Super Bowl Media Day op te scheppen dat hij de beste wide receiver aller tijden is. Overigens staan zijn kwaliteiten bij weinigen ter discussie.

Afscheidstweet
De 36-jarige Moss maakte eerder al duidelijk geen plannen te hebben zijn jersey aan de wilgen te hangen. Die van San Francisco gaat hij in ieder geval waarschijnlijk niet meer dragen. Moss nam zaterdag al van de gelegenheid gebruik om op Twitter de Niners fans te bedanken voor hun steun en wenste het team veel geluk toe. Daarnaast schreef hij: “Ik had het werk graag willen afmaken, maar bedankt voor de mogelijkheid en succes in de toekomst 9ers.”

Indrukwekkende carrière
Moss heeft ondertussen een prachtige NFL carrière opgebouwd met 982 receptions (9th all-time), 15292 yards (3rd) en 156 touchdown catches (2nd). Moss wil dus nog wel even doorgaan, maar zal dit niet voor een klein salaris willen doen. Vraag is dus gerechtvaardigd of er nog een team begint aan een avontuur met deze veteraan.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen